Sebzeli Tarifler

SEBZELİ TAVUK

Ocak 08, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

 Sebzeli Tavuk


  • 350- 400 gr brüksel lahanası
  • 1 tane havuç
  • 1 tane kapya biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 200 gr tavuk ızgara but
  • Zeytinyağ


  1. Brüksel lahanasını temizledikten sonra zeytinyağ döktüğümüz tavaya alıp kavuruyoruz.
  2. Doğranmış havuç, kapya biber ve yeşil biberi ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Izgara tavamıza jülyen kesilen tavukları alıyoruz. Sebzeler kavrulurken tavuklarda bir yandan pişirmeye devam ediyoruz.
  4. Sebzelere tuz, zencefil ve biraz kimyon ilave ediyoruz.
  5. Izgara tavada pişen tavukları da sebze tavasına alıp, harmanlıyoruz. Beş dakika sonra tavayı ocaktan alıp servise hazırlıyoruz.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum