Hamur İşleri

KIYMALI PİDE

Şubat 01, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

 Kıymalı Pide 


  • 2 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı kadar un schar mix b
  • 1/2 su bardağı badem sütü
  • 1 paket glutensiz maya
  • 1 çorb kaşığı doadan elma konsantresi
  • 1 çay kaşığı gomme de guar
  • 2çay kaşığı tuz

İç harcı

  • 250 gr kıyma
  • 2 tane ince kıyılmış domates
  • 2 tane ince kıyılmış yeşil biber
  • küp doğranmış küçük soğan
  • 1 tane sarımsak
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • karabiber 
  • tuz
  • dilerseniz pulbiber
  • 1/2 çay bardağı su


  1. Tüm malzemeleri karıştırıp, yoğuruyoruz. Yumuşak bir kıvama geldiğinde 40 dakika kadar dinlendiriyoruz. 
  2. Bu arada iç harcımızı hazırlayabiliriz. Malzemelerin hepsini ilave edip iyice yoğuruyoruz. Kenarda beklemeye alıyoruz
  3. Dinlenmiş mayalanan hamurumuzu alıp mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz, ince bir hamur açıyoruz. Gomme de guar unun daha rahat açılmasını sağlayacaktır.
  4. Hazırladığımız iç harcı koyup, kenarlarından kıvırıyoruz. 
  5. Kenar kısımlarına biraz sıvı yağ ile açtığımız yumurta sarısını sürüyoruz.
  6. 200 derecede 25-30 dakika arası pişiriyoruz.
      Afiyet olsun...



0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum