Tatlı Tarifler
DOĞAL PASTA
Doğal Pasta
- 1 su bardağı badem
- 1/3 su bardağı dut kurusu
- 1çorba kaşığı ham kakao
- 1çorba kaşığı fıstık ezmesi
- 2 çorba kaşığı tahin
- 4 çorba kaşığı doal meyve şekeri
- 1 paket mayalıhane sütsüz çikolata (üzeri için)
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı
- Bademi ve kuru dutu ayrı ayrı çekip derin bir kaseye alıyoruz
- Kakao, fıstık ezmesi, tahin ve meyve şekerini ilave ediyoruz.
- Çatal yardımıyla homojen bir kıvam elde edip, dilimlenmiş bir şekil veriyoruz.
- Derin dondurucuda 10 dk dinlendiriyoruz.
- Benmari usulü çikolatayı eritip içerisine hindistan cevizi yağını da ilave ediyoruz.
- Derin dondurucudan çıkarttıktan sonra erittiğimiz çikolatayı üzerinde gezdiriyoruz
- Tekrar derin dondurucuya koyup 10 dakika bekletiyoruz. Üzerindeki çikolata donduysa olmuş demektir.
- Dilerseniz siz içeceğinizi hazırlayana kadar pastanızda dinlenmiş olsun
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorumlarınızı bekliyorum