Tatlı Tarifler

DOĞAL PASTA

Ocak 29, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

Doğal Pasta



  • 1 su bardağı badem
  • 1/3 su bardağı dut kurusu
  • 1çorba kaşığı ham kakao
  • 1çorba kaşığı fıstık ezmesi
  • 2 çorba kaşığı tahin
  • 4 çorba kaşığı doal meyve şekeri
  • 1 paket mayalıhane sütsüz çikolata (üzeri için)
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı


  1. Bademi ve kuru dutu ayrı ayrı çekip derin bir kaseye alıyoruz
  2. Kakao, fıstık ezmesi, tahin ve meyve şekerini ilave ediyoruz.
  3. Çatal yardımıyla homojen bir kıvam elde edip, dilimlenmiş bir şekil veriyoruz.
  4. Derin dondurucuda 10 dk dinlendiriyoruz.
  5. Benmari usulü çikolatayı eritip içerisine hindistan cevizi yağını da ilave ediyoruz.
  6. Derin dondurucudan çıkarttıktan sonra erittiğimiz çikolatayı üzerinde gezdiriyoruz
  7. Tekrar derin dondurucuya koyup 10 dakika bekletiyoruz. Üzerindeki çikolata donduysa olmuş demektir.
  8. Dilerseniz siz içeceğinizi hazırlayana kadar pastanızda dinlenmiş olsun
          Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum