Hamur İşleri

ARNAVUT BÖREĞİ

Şubat 16, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

 Arnavut Böreği


  • 1,5 su bardağı şekersiz badem sütü
  • 1 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı  Schar mix B
  • 2 çay kaşığı guar gum
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 demet pazı
  • sos için;
  • 1,5 su bardağı çiçekyağ
  • 1/2 şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı badem sütü
  • 1 tane yumurta sarısı ( alerjisi olmayanlar için )


  1. Önce sıvı malzemeleri karıştıralım.
  2. Un, guar gum, tuz ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Hamuru bir kenarda dinlenmeye alalım.
  4. Pazıları ince ince doğrayalım.
  5. Arasına dökeceğimiz sosu hazırlayalım.
  6. Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya bölelim. 
  7. Hamurları açabileceğimiz incelikte açalım.
  8. Altı katı aralarına sostan dökerek üst üste koyalım.
  9. Doğranan pazıları tuzlayıp yerleştirelim.
  10. Üzerine kalan dört bezeyi de açıp yufka haline getirelim ve tek tek aralarını soslayıp, böreğin kenarlarından kıvıralım.
  11. Kalan sosu en üstüne sürüp 180 derecede yaklaşık bir saat pişirelim.

     Afiyet bal olsun...












0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum