Kek Tarifleri

İNCİRLİ CEVİZLİ

Şubat 24, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

 İncirli Cevizli



  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı stevia (tepeleme)
  • 1.5 su bardağı badem sütü
  • 7 çorba kaşığı çiçek yağ 
  • 1 tatlı kaşığı karnıyarık otu tohumu tozu (naturiga )
  • 1/2 su bardağı sarı mercimek unu
  • 1/2 su bardağı pirinç unu
  • 1 vanilya
  • 1 mandalina kabuğu
  • 1/2 limon kabuğu
  • 2 tane kuru incir
  • 3 tane ceviz içi


  1. Yumurta sarısı ve stevıayı karıştıralım.
  2. Badem sütünü ilave edelim ardından çiçek yağı ilave edelim.
  3. Unları ve karnıyarık otu tozunu ilave edelim ve karıştıralım.
  4. Vanilya ve ince rendelenmiş kabukları ilave edelim.
  5. Kek karışımını kalıba dökelim.
  6. Üzerine küçük küçük doğradığımız incir ve iri kırdığımız cevizleri ekleyip 175 derecede 40-45 dakika arası pişirelim.

Afiyet olsun...






0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum