Tatlı Tarifler

BAL KÜPÜ

Şubat 09, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

 Bal küpü

  • 10 tane hurma
  • 7 tane kuru kayısı
  • 2 çorba kaşığı tahin
  • 2 çorba kaşığı ham kakao
  • 1 küçük su bardağı dut kurusu
  • 1 su bardağı badem sütü
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket glutensiz kabartma tozu

  1. Dut kurularını rondodan geçirip un haline getiriyoruz.
  2. Hurma, kayısı, tahin, çekilmiş dut kurusu, ham kakao hepsini rododa çekip krema kıvamına getiriyoruz.
  3. İçerisine badem sütü, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  4. Fırın kaplarına döktüğümüz bu karışımı yaklaşık 15 dakika 180 derecede pişiriyoruz.

Bu arada gerçekten bal küpü tadında dolayısıyla çok tatlı sevmeyenler dut kurusu yerine bademi un haline getirebilirler.

Afiyet olsun...

 

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum