Hamur İşleri

TAHİNLİ SARMA

Şubat 05, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar


Tahinli Sarma
                                                    
  • 2 su bardağı schar mix b
  • 1su bardağı su
  • 1/2 badem sütü
  • 1paket yuva glutensiz maya
  • 1 çay kaşığı gomme de guar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı elma konsantresi
  • iç harcı için;
  • 1 su bardağı tahin
  • 1/2 çay bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  1. Önce sıvı sonra diğer malzemeleri ilave edip, yoğuruyoruz. Yumuşak bir kıvam elde ediyoruz.
  2. Yaklaşık 45 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Sıvı yağ ile tahini biraz açıyoruz, içerisine esmer şeker ilave ediyoruz. Tatlı çok sevenler tercihine göre esmer şekeri çoğaltabilirler.
  4. Dinlenen hamuru ince bir şekilde açıyoruz. Üzerine tahin ve iri çekilmiş cevizleri serpiyoruz. Dikkatli bir şekilde hamuru dağıtmadan sarıp Üç parmak aralıklarla kesip dik bir şekilde yan yana diziyoruz.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp, fırında yaklaşık 45-50dakika arası 180 derecede pişiriyoruz.








0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum