Ana Yemekler

Badem Kremalı Sebze Hadi Sende Dene...

Ekim 12, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar



                                                                  Badem Kremalı Sebze


Kereviz sever misin? Mutfağında ne kadar kullanırsın? Kereviz sapları veya kökü çiğ ya da pişirilerek tüketilebilir. Keskin kokusundan dolayı bir adım daha geri durulabiliyor olabilirsiniz ancak bazı püf noktaları lezzetlendirmek açısından kullanıldığında, vazgeçemeyeceğimiz tatlar olarak dönüş sağlıyor. Çorba, salata ve sulu yemeklerde sarımsak ve krema benim tercihim oluyor. Smoothie yapımında ise en çok elma, limon ve zencefil destekçim oluyor. Bugün ise sulu bir yemekle karşınızdayım. Umarım sizlerde denersiniz.

  • 1 kereviz sapı
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 1 sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 çay bardağı badem kreması

  1. Tüm sebzeleri ince doğrayalım, kısık ateşte kavuralım.
  2. Sebzeler yumuşamaya başladığında sarımsağı ezip ilave edelim, karabiber ve tuzu ilave edelim.
  3. En son kremayı ilave edip sebzelerin çekmesini bekleyelim.

Lezzetine doyamayacağınız Badem Kremalı Sebze yemeğiniz hazır

Bal olsun...


0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum