Çorba Tarifleri

Kemik Suyundan Vazgeçemeyenler Burda mı?

Ekim 26, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

 

Mevsim geçişleri önemlidir bağışıklığı güçlü tutmak gerekir demek isterdim ama pandemiyle yaşadığımız son iki yılda her daim bağışıklık nasıl güçlü tutulur diyerek köküne kadar inmeye çabaladık. Sağlıklı bir bağışıklık sistemine sahip olabilmek için sağlıklı beslenmek  başlangıç için en önemli noktalardan biri. Burada bağırsak mukozasını nasıl koruyacağımıza odaklanmalıyız. Bunun yanısıra, yaşam şeklimiz ve vücudumuzun ihtiyacına göre alınan vitamin takviyeleri ile beraber çok daha güçlü bir sisteme sahip olabiliriz. 

 Kemik suyu, bozulmuş bağırsak florasını dengelemek için kullanılan önemli bir besindir. Kemik oluşumu ve tamiratını içeriğindeki fosfor, kalsiyum ve magnezyum ile yapar. Kolajen desteği sağlar. Yemeklere lezzet katan kemik suyuyla şimdi lezzetli bir tarife ne dersin?


Çorba


  • 1/2 kuru soğan
  • Kereviz
  • 1/2 tatlı patates
  • 1 tane patates
  • 1/2 çay bardağı kırmızı mercimek
  • Karabiber
  • Tuz 
  • 4 su bardağı kemik suyu

  1. Soğan, kereviz ve patatesleri iri doğrayalım.
  2. Zeytinyağda kavuralım.
  3. Kemik suyunu ekleyelim. Burda dilerseniz yarı yarıya su da ekleyebilirsiniz.
  4. Çorba kaynadıktan sonra blenderdan geçirelim.
  5. Kırmızı mercimeği ekleyelim. Yumuşacığında tekrar blenderdan geçirelim.
  6. Tuz ve karabiberi de ilave edelim. 

Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum