Kurabiye Bisküvi Tarifleri

Kurabi

Ekim 18, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar




Günaydınlar, herkesin gelmesini istemediği o malum pazartesi gününden günaydın arkadaşlar. Haftasonu nasıl geçti. Belki sahilde dolaşmak belki bir arkadaşınızla bir bardak kahve içip sohbet etmek ya da evde kalıp mutfağınızda vakit geçirmek istediniz. Gri bulutların en güzel yanıdır kitaplar, sevdiğiniz müzik, bir bardak çay ve kurabiye. Kendini bu eşsiz ana bırakabilmek. Anı hissedebilmek. Muhteşem.

Size en mutlusundan bir kurabiye tarifi bırakıyorum öyleyse. Önümüzdeki haftasonuna hazırlık olsun.


  • 2 su bardağı badem unu
  • 5 çorba kaşığı badem kreması
  • 1.5 çorba kaşığı bitkisel margarin
  • 5 çorba kaşığı agave surubu
  • 2 çorba kaşığı nohut unu
  • 1 çay kaşığı mix gom ya da karnıyarık otu tohumu tozu
  • 3 çorba kaşığı kuru goji berry (kurt üzümü)


  1. Tüm malzemeyi sırasıyla ekleyip karıştıralım. 
  2. Fırın kabında yaklaşık 1 cm inceliğinde el yordamıyla inceltelim.
  3. 160 derecede 30 dakika pişirelim. Çıkarttığınızdan kek yumuşaklığında olacak. Kesmek istediğimiz şekilde keselim ardından tekrar 7-8 dakika arası fırına alalım.
  4. Çıkan kurabiyenin dışı biraz daha sert içi yumuşak oluyor. Tel üzerinde soğumaya bırakabilirsiniz.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum