Tatlı Tarifler

Tam Kıvamında Badem Süt Helvası

Ekim 28, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar




 Osmanlı mutfağının gözdesi olan süt helvası, Bursa sofralarının da vazgeçilmezi. Lezzetini süt ve tereyağının buluşmasından alan bu helva maalesef ki içeriğinden dolayı oğlum ve benim tüketemediğim tatlar arasında.

 Bütün helva yapımlarında olduğu gibi, öncesinde tereyağda kavrulan unun üzerine, eritilmiş şekerli sütün ilave edilip pişirilmesiyle oluşan helvanın aksine süt ve tereyağ kullanmadan, kavurmadan ve buna rağmen unun tadının ağzınıza gelmediği bir tarif çıkartabilir miyim diye düşünerek mutfağa girdim yine. Süt helvasının bir kaç aşamalı işleminin yanısıra badem sütlü süt helvasının pratik hali de ilgi çekici olacak sanırım.

Denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden afiyet ola...

Badem Sütlü Süt Helvası

  • 1.5 çorba kaşığı Schar Mix B
  • 1/2 çay kaşığı guar gum
  • 3/2 su bardağı elma suyu konsantresi
  • 3 su bardağı badem sütü
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

  1. Unu tencere içine alalım. Bu aşamada daha ocağa koymayalım.
  2. Badem sütünü yavaş yavaş ilave edelim aynı zamanda çırpalım. Topaklanmadan tüm sütü ilave edelim.
  3. Elma konsantresini ekleyelim
  4. Ardından vanilyayı ilave edelim.
  5. En son yumurta sarısını da ilave edip iyice çırpalım.
  6. Ocağa alalım. Kıvam alana kadar karıştıralım. Zaten kıvam aldığında kaynamış da olacak.
  7. Kaynayan karışımı fırın kabının içine dökelim.
  8. Şimdi sıra üzerini kızartmakta. Fırını önceden ısıtalım.
  9. 160 derecede sadece üstten pişirecek şekilde ayarlayalım ve yaklaşık 20- 25 dakika pişirelim. Sizin fırında kalma süreniz helvanın kızarma haline göre değişiklik gösterebilir.
  10. Üzerine iri çekilmiş fındık gezdirelim.



0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum