Atıştırmalık

Kasım 18, 2020 glutensizbiz 0 Yorumlar


 PATLICAN EZMELİ GEVREK




Tuzlu atıştırmalıklara bir yenisini daha ekleyelim. İçerisinde közlenmiş patlıcan olan bu yeni atıştırmalık kıtır, bir kaç gün tazeliğini koruyor. Derin dondurucuda rahatlıkla saklayıp tüketebileceğimiz yiyeceklerin arasına girdi kendileri. Sarımsak kokusunu herkes sevmez ama bu kıtıra o kadar yakıştı ki sevmeyenler bile bizde deneyelim diyebilir. Üzerine biraz sürme peynir, enfes...



Son zamanlarda keşfettiğimiz Trakya Çiftliği marka sürme peynirlerden deneyebilirsiniz. Otlu ve sadesini kullandık lezzeti yerinde. Daha bir çok çeşidi olan bu vegan peynirleri bünyesinde barındırıyor.

  
Hadi denemek isteyenler kalkın kalkın, kendi ellerinizle yaptığınız enfes gevreğin tadına sizde bakın
  • 1,5 su bardağı schar farına
  • 1 su bardağı sinangil glutensiz un
  • 1,5 su bardağı mix B
  • 1paket glutensiz maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1/4 su bardağı zeytinyağ
  • 1/2 su bardağı badem sütü
  • 1 su bardağı közlenmiş patlıcan ezmesi
  • 1 tane yağ biberi (kapya biber) minik doğranmış 
  • 2 diş sarımsak


 Schar farina, Sinangil unu ve tuzu karıştırıyoruz. Mayayı ilave ediyoruz. Sıvıyağ ve zeytinyağını ilave edip yoğuruyoruz, Közlenmiş patlıcanı badem sütünü de ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz, minik doğranmış kapya  biberi ve sarımsağı ekliyoruz. En son mix B unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 10 cm çapında bir silindir yapıp birer parmak kalınlığında kesip fırın tepsisine diziyoruz. 165 derece fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. Fırın telinin üzerinde soğumaya bırakıyoruz. Kıtır kıtır enfes atıştırmalıklarımız hazır. Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum