Tatlı Tarifler

KESTANE TOPLAR

Kasım 30, 2020 glutensizbiz 0 Yorumlar

 

KESTANE TOPLAR





 

 Bazı zamanlar canımız tatlı ister ancak uğraşmak zor gelir, vazgeçeriz. Tam da bu dönemlere uygun bir denemem var bugün. Lezzeti yerinde kıvamı enfes yapımı da bir o kadar pratik. Yazdan kurutulmuş dut ve kış için vazgeçilmezler arasında olan kestane. Kestane gluten içermediği için alerjen ya da çölyaklı bireylerinde tercih sebebidir. Suda haşlanır, buharda ya da fırında pişirilir ama en güzeli şüphesiz mangal ateşinde olanıdır. Kestaneyi sade tükettiğimiz gibi aynı zamanda tatlılara, pilavlara ya da un haline getirilip hamur işlerinde de kullanırız.  Bende vakti gelmişken kestaneden ve dut kurusundan ürettiğim kestane topları ile damak tadımıza bir yenilik katmak istedim. Hadi başlayalım...



  • 4 çorba kaşığı dut kurusu
  • 15 adet haşlanmış soyulmuş kestane
  • 4 çorba kaşığı badem sütü
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı
  • Üzerindeki çikolata için; 
  • 1 tane mayalıhane çikolata ( 23 gr )
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı


  1. Rondonun içine dut kurularını koyup una yakın ama biraz daha taneli bir hale getiriyoruz.
  2. Haşlanan kestaneleri de içerisine ekleyip tekrar çekiyoruz.
  3. Üzerine badem sütünü ilave edip birleşmesini sağlıyoruz.
  4. Hindistan cevizi yağını da ekleyip rondoda son kez çekip elimizle şekil veriyoruz.
  5. Buzlukta 10 dk bekletmeye alıyoruz.
  6. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritip içerisine hindistan cevizi yağını ilave ediyoruz.
  7. Buzluktan çıkardığımız topları erittiğimiz çikolatada gezdiriyoruz. Tekrar buzlukta 5 dakika dinlendirip servise hazır hale getiriyoruz. Sağlıklı bir tatlı daha...

afiyet olsun...








Mayalıhanenin süt içermeyen çikolatası. İçerisinde kakao yağı, şeker, kakao, emülgator (ayçiçek lestisini) bulunmaktadır














0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum