Çorba Tarifleri

SEBZE ÇORBASI

Kasım 20, 2020 glutensizbiz 0 Yorumlar

Gluten, Yumurta

Süt ve Süt ürünleri olmadan...





 



Bugünlerde masmavi gökyüzünü görüp havaya aldanmamak gerekli, dışarıya çıkmak her ne kadar korkutsa da çıktığımız dönemlerde de kışın kendini hissettirmeye başladığını görüyoruz. Bolca vitamin desteklerine sığınırken asıl desteği yediklerimiz içtiklerimizden aldığımızı unutmamalıyız. Tabi bu konuyu da uzunca tartışabiliriz. GDO (genetiği değiştirilmiş organizmalar) suyla oynanmamış, dalından koparılmış ya da güvenle tüketiciye ulaştırılan ürünlerin sayısı son günlerde artan talep üzerine oldukça çoğalmaya başladı. Bu açıdan biraz daha iyi hissedebiliriz ancak bir çok meyve ve sebzede halen farklı uygulamalar yapılarak özüne uygun bir şekilde üretimi yapılamıyor diyerek  almamız gereken vitaminin aslında tamamen doğadan gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabi vücutta üretilemeyenler bu duruma dahil değil. Buna istinaden şöyle havaya ve şartlara uygun sıcacık bir çorba içmek içimizi ısıtmaya kafi gelecektir. En sevdiğim kurtarıcı olarak gördüğüm çorbalardan biri daha...




1 parça pırasa

1 tane havuç

1/2 küçük boy kereviz

1 patates

1 soğan

1 parça bal kabak

1 kase kesilmiş lahana

1 çorba kaşığı ev yapımı salça

5-6 adet karanfil

8-10 adet tane karabiber

1 parça taze zencefil

1 parça taze zerdeçal

Tuz


Pırasa, havuç, kereviz, patates, soğan, kabak, lahana büyük küpler halinde keselim, tencerenin içinde sıvıyağ ile beraber kavuralım. Kavrulan sebzelerin üzerine dört su bardağı su koyalım ve kaynamaya bırakalım. Blender yardımıyla sebzeleri ezelim. Tel süzgeç ya da hazırlanan pamuk bir kese içerisine karanfil karabiber koyalım. Taze zencefil ve zerdeçalı da ekleyip kısık ateşte 15 dakika daha kaynatalım. Kaynayan çorbanın içinden son eklenen malzemeleri çıkartalım. Çorba servise hazır.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum