Atıştırmalık

GLUTEN, YUMURTA, SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİ OLMADAN...

Kasım 14, 2020 glutensizbiz 0 Yorumlar

 ZENCEFİLLİ YUMYUM



Diyorum ki kışı hissetmeye başlıyoruz biraz biraz sonra yazı ne kadar hissettik ki diyorum kendi kendime. İliklerimize kadar zorladı bu yaşanılanlar. Dünyayı yoran bu pandemi sürecinde artık neyi ne kadar hissettiğimizi fark etmez olduk. Hiçbir şey yaşanmamış gibi hayata devam etmeye çalışmakta güç, varlığını kabul etmek de ancak bir yerden akışına da bırakmak gerekli hayatı. Tecrübeyle sabit. Bilenler bilir, kaçarken yakaladı bizi de, şükür ki atlattık. Sonra hayatı yarım bırakmamak için yeniden sarıldık sevdiğimiz her şeye. Uzun zaman sürecek belki ama geçecek ya da bu sürece alışmak bize geçtiğini düşündürecek. Kim bilir...

 Şimdi diyorum ki her şeyi bir an unutalım güzel bir kahve, çay ya da badem sütü nasıl isterseniz, hazırlayalım yanına da zencefilli yum yum, mis gibi keyfine varalım. 

  • 1/2 su bardağı pirinç unu
  • 1 su bardağı GNK gutensiz nişastalı karışım
  • 1/2 çay kaşığı gomme de guar
  • 1/2 su bardağı agave şurubu
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı badem sütü
  • 1 su bardağı sarı mercimek unu
  • 2 tatlı kaşığı zencefil



 Tüm unları bir kabın içerisinde iyice karıştırıyoruz. Zencefili ekliyoruz. Badem sütü, agave şurubu ve en son sıvı yağı ilave ediyoruz ve çok iyi yoğuruyoruz. Oyun hamuru kıvamında yumuşacık bir kıvam elde ediyoruz. 2,5* 2,5 kare şekil veriyoruz üzerine bıçak yardımıyla kesikler atıyoruz. 165 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Fırın telinin üzerinde soğumaya alıyoruz. Kurabiye kıvamından ziyade daha çok tatlı bir ekmek yeme hissi uyandırıyor damakta.

Afiyetler olsun...



0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum