GLUTEN, YUMURTA, SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİ OLMADAN...

Kasım 12, 2020 glutensizbiz 0 Yorumlar


   ELMA KONSANTRELİ KABAK TATLISI

   

Bal kabağı kış aylarına girdiğimiz şu günlerde , tam da mevsimi gelmişken yapılmadan olmazdı. Sırası geldi ve mutfağa girildi. Seven kadar sevmeyen de olabilir tabi ancak bizim evde oldukça fazla pişer. Fırında pişeni enfestir kendi tadıyla. Bu sefer değişiklik olsun yeni bir tat daha deneyelim derken gayet lezzetli, kıvamı yerinde bir tatlı çıkarmama neden oldu elma konsantresi. 

 Beyaz şeker, kendileriyle yolumu uzunca bir süre kesmiştim yerine gelebilecek alternatif ürünler kullanmaya çabalarken elma konsantresiyle tanışmış oldum. Gayet başarılı sonuçlar veriyor. Agave, ksilitol, stevia, akçağaç şurubu yanına bir de elma konsantresi ekleyelim. Denemenizi tavsiye edebilirim.


  •  1 kilo temizlenmiş bal kabağı
  • 1 su bardağı elma konsantresi
  • 5- 6 adet karanfil
  • 2 kaşık tahin (sevenlere)
Temizlenmiş kabakların üzerine elma konsantresini ekleyip ocağa alıyoruz. Biraz kaynadıktan sonra karanfilleri ekleyip ocakta kaynamasını ve suyunu çekmesini sağlıyoruz. Kabaklar piştiğinde ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Ceviz, tahin, kaymak nasıl arzu ederseniz bu şekilde servise hazırlıyoruz

 Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum