Kek Tarifleri

Elmalı Islak Kek

Kasım 11, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

 


Elmalı Islak Kek

Gerekli Malzemeler;

  • 200 ml badem kreması
  • 1/3 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı agave şurubu
  • 1 su bardağı pirinç-kestane unu karışımı
  • 1 çay kaşığı mix gom ya da karnıyarık otu tohumu tozu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş badem
  • 3 küçük elma
  • 1 çay kaşığı tarçın

Hadi Başlayalım...

  1. Badem kreması, sıvı yağ ve agave şurubunu derin bir kaseye alalım ve karıştıralım.
  2. Unu, mix gom ve kabartma tozunu ilave edelim, karıştıralım.
  3. Kek kalıbının içine alalım. 
  4. Üzerine bademleri ekleyelim.
  5. Tarçın serpelim.
  6. İnce dilimlenmiş elmalarında dizelim.
  7. 165 derecede önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirelim.

Afiyetler olsun...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum