Kahvaltılık

Bir Kaşık Sağlık

Kasım 07, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

...Her Öğün Her Tarife Yakışan Bir Tohum...

Chia...




 Chia tohumu aslen güney Amerika’ya özgü ancak son yıllarda bolca ismini duyduğumuz bir tohum türüdür. Siyah beyaz olan bu tohum omega-3 yağ asidi içermektedir. Lif ve protein bakımından oldukça zengindir.

 Chia tohumu sıvı madde içinde jelleşerek hacmini arttırır. Kıvam verirken kullanılabileceği gibi aynı zamanda salata, kahvaltı ve yemeklerinizin üzerinde tüketebileceğiniz nötr bir tattır.

 Pratik ve besleyici bir kahvaltılık ya da ara öğün de diyebiliriz bu tarife. Dilerseniz geceden de hazırlayabilirsiniz ya da sabah erken saat hazırlayıp en az iki saat bekletmelisiniz.



Chia Tohumlu Kahvaltılık İçin Malzemeler

  •   1 fincan chia tohumu
  •   3 fincan badem sütü
  •   Muz
  •   Çilek
  •   Yaban Mersini
  •   Bal

Hadi Hazırlayalım...

  1. Chia tohumu ve badem sütünü geceden bir kaseye alalım.
  2. Üzerine dilediğiniz meyveyi ekleyebilirsiniz. 
  3. Ben dilimlenmiş muz, çilek ve yaban mersini ekledim.
  4. Biraz tatlı olması için bal ilave ettim.
  5. Tercih sizin

Afiyet bal ola...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum