Sarmal Kurabiye

Kasım 25, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar




Sarmal Kurabiye

Kaç Kişilik                             Hazırlama Süresi                           Pişirme Süresi

4 kişilik                                   20 dk                                                30 dk


  • 3 çorba kaşığı Orkide vegan margarin ( yaklaşık 125 gr)
  • 2 su bardağı Schar mix b
  • 1.5 çay kaşığı mix gom (ya da karnıyarık otu tohumu tozu)
  • 1/2 su bardağı. Doal meyveden şeker
  • 1 su bardağı kestane unu
  • 1 çorba kaşığı kakao

  1. Vegan margarini buzdolabından çıkartalım ve yumuşamadan başlayalım.
  2. Mix b, mix gom, meyveden şeker, ekleyelim ve yoğuralım.
  3. Kestane ununu da ilave edip yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Hamurun yarısını ayıralım ve kakaoyu ekleyip yoğuralım.
  5. İki hamuru da yarım cm inceliğinde ayrı ayrı açalım.
  6. Yağlı kağıdın üzerine altta sade üst kısımda kakaolu hamuru yerleştirelim.
  7. Hamuru biraz yuvarlayıp yağlı kağıdı kullanarak silindir şeklini verelim.
  8. Bir parmak genişliğinde keselim ve yatay şekilde 160 derecede 30 dakika kadar pişirelim.
  9. Soğuması için fırın telinin üzerine alalım.

Afiyet olsun...



0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum