BATON KEK



 
  
BATON KEK

    🎈1 su bardağı badem sütü
    🎈1/2 su bardağı schär mix b
    🎈1 su bardağı pirinç unu
    🎈200 ml agave şurubu
    🎈 4 yumurta ekstratı
    🎈1/2 çay bardağı çiçek yağ
    🎈 2 çorba kaşığı kakao
    🎈1 paket vanilya
    🎈1/2 paket gluten içermeyen kabartma tozu
    🎈1 çay kaşığı karbonat
    🎈Üzeri için agave ile tatlandırılmış çikolata
 
  Başlayalım🍞🍞🍞

   1-Yumurta ekstratı krema kıvamında pürüzsüz bir hâl alana kadar karıştıralım.
   2-Agave şurubu ekleyelim.
   3-Sütü ve ardından azar azar çicekyağı
ilave edelim
   4-Unları ayrı bir kapta elekten geçirelim.
   5-Unlu karışıma kabartma tozu ve karbonatı ilave edelim.
   6-Kakao ve vanilyayı ekleyelim.
   7-Unlu karışımı sıvı karışıma ilave edip boza kıvamında bir kek karışımı elde edelim.
   8-Önceden  ısıtılmış  165° fırında 40 'kadar pişiriyorelim. Çıkarttığımızda çikolata ile süslüyelim.
 Bal şeker olsun...


             

PORTAKALLI MUHALLEBİ





     🎈 1 çorba kaşığı patates nişastası
     🎈 2 çorba kaşığı schär mix b
     🎈 4 çorba kaşığı toz şeker
     🎈 4 su bardağı badem sütü
     🎈 2 paket vanilya
     🎈 2 portakal
 

 
  1-Tencere içerisine nişasta ve unu eleyerek koyuyoruz
  2-Toz şekeri ilave ediyoruz ya da yerine 2 çorba kaşığı stevia  o da olmaz derseniz 8 çorba kaşığı agave şurubu kullanabiliriz
  3-Badem sütü ilave edip çırpıyoruz,ocağa alıp altını açıyoruz
  4-Bir portakalın suyunu sıkıyoruz ve kabuklarını rendeliyoruz,burada biraz hızlı hareket ediyoruz ki ocaktakini fazla yalnız bırakmaya gelmez, topaklanıverir. Koyulaşmaya başlayan muhallebinin içerisine portakal suyu ve rendesini ilave ediyoruz.1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
  5-Vanilyayı da ekleyip ,karıştırıyoruz
  6-Portakalı ince dilimleyip üçgen şekillendirip ,servis yapacağımız cup bardakların içlerini dilediğimiz gibi şekillendirip,sunuyoruz..
  Bal şeker olsun  ....


PUF KEK

PUF KEK




  Limonlu yumuşacık kıvamıyla bir kek tarifi daha sizinle. Kalıbından kolay çıkması için karton kek kalıpları kullandım bu defa. Tek porsiyonluk  bu kek kalıpları hem kolaylık sağlıyor hem de daha tatlı sunumlar yapmak için ideal. 

 🍰4 yumurta ekstratı
 🍰3 yumurta sarısı
 🍰1 su bardağından iki parmak az schär mehl un (100 gr)
 🍰1/2 kabartma tozu
 🍰1 çorba kaşığı limon suyu
 🍰2 çorba kaşığı sıcak su
 🍰1 çorba kaşığı zeytinyağ
 🍰85 gr şeker ya da  4 çorba kaşığı stevia
 🍰1 çimdik tuz

&&&&&&&&&&&&&&&

1-170°ye fırını ayarlayalım.
2-Bir kabın içerisine unu ve kabartma tozunu elekten geçirelim.
3-Başka bir kasede yumurta sarılarını ve şekeri krema kıvamını alana kadar çırpalım
4-Sıcak suyu ilave edelim.
5-Üçüncü ayrı bir kapta yumurta ekstratlarını çırpalım, tuz ve limon suyunu ilave edelim.
6-Oluşan karışımı bir önceki karışımla birleştirelim. Spatula yardımıyla alttan üstte doğru söndürmeden karıştırmaya devam edelim.
7-Unu da ilave edelim, homojen bir kıvam aldığında ısıttığımız fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim.


🍒Yumuşacık bir kek tarifi. Eminim sizde bu tarifi seveceksiniz..
  Ufak bir dip not, uzun ömürlü bir kek değil, aynı gün içerisinde tüketmenizde fayda var.

🍒Fırının içine su dolu bir kase koymayı unutmayalım...

KAR BEYAZ KEK








🍞8 yumurta ekstratı
🍞1 su bardağından iki parmak eksik schär mehl un
🍞1/2 kabartma tozu
🍞1 kaşık limon suyu
🍞1/2 su bardağı stevia
🍞1 tutam tuz


&&&&&&&&&&&&&&&&&


1-170° ye fırını ayarlayalım.
2-Un ve kabartma tozunu elekten geçirelim.
3-Yumurta ekstratlarını hazırlayalım,içerisine stevia ilave edelim.
4-Limon suyunu ve  tuzu da ilave edelim.
5-Büyük cam kaseye karışımı aktarın.
6-Üzerine un karışımını ekleyelim,alttan üste spatula yardımıyla karıştıralım

7-Minik kek kalıplarına kek karışımını dökelim,40 dakika sonrasında kar beyaz kekimiz hazır....



        TOFULU KABAK SANDALI








2 Kabak
100 gr Tofu
Dereotu
Nane
Karabiber
Sarımsaklı zeytinyağ
Tuz


&&&&&&&&&&&&&&


1-Kabakları uzunlamasına ikiye bölüyoruz,içini oyuyoruz.
2-İçinden çıkan kabak parçaları ile tofuyu çatal yardımıyla eziyoruz.
3-İçi oyulan kabakları 5 dakika kadar haşlıyoruz.
4-Tofulu karışımın içine ölçüsü damak tadınıza bağlı dereotu,nane,karabiber ve tuzu ekleyip,harmanlayoruz.
5-Sudan aldığınız kabakların içine harcı ekliyoruz.
6-180°de 30 dakika pişiriyoruz.


PORTAKALLI KURABİYE


         





   🍩1 su bardağı toz şeker(isteğe bağlı çeyrek su bardağı stevia da kullanılabilir)
   🍩125 gr vegetal margarin
   🍩1 yumurta ekstratı
   🍩2 çorba kaşığı badem sütü
   🍩1 portakal suyu+ rendesi
   🍩1 limon kabuğu rendesi
   🍩1 çay kaşığı karbonat
   🍩3.5 su bardağı schär mehl un
   🍩3 tatlı kaşığı topiaco unu
 
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
 

 1-Yumurta ekstratını hazırlayalım.
 2-Toz şekeri  ilave edelim.
 3-Sütü ilave edelim, çırpıcı yardımıyla karıştıralım.
 4-Portakal suyu+rendesi ve limon kabuğu rendesi ekleyelim.
 5-Ardından margarini de ekleyip karıştıralım.
 6-Ayrı bir kapta  schär unu , topiaco unu ve karbonatı elekten geçirelim.
 7-Harmanladığımız unu karışımımıza azar azar ilave edelim.
 8-İyice yoğurulan hamuru şekillendirip 170°lik  fırında 45 dakika kadar pişirelim.İçi dışına göre daha yumuşak olan bu kurabiye bir kaç gün tazeliğini koruyor..

Bal şeker olsun...



GLUTENSİZ TAVUKLU TEPSİ MANTISI

    TAVUKLU TEPSİ MANT
                                           

                                         

                                              

  Mantı dendiğinde iç geçirmeyen yoktur herhalde hele bir de tepsi de tavuklu mantı olunca. Çok sevdiğimiz bu mantıyı glutensiz üretmek bizi çok mutlu etti. Sonuçta evde alerjen bir kişi olduğunda pişen her yemeğin alerjen halini üretmek rahatlığa sebep oluyor. Bu da iştahlı oğlumun sevdikleri arasında ilklerde yer alıyor. Denemeyen kalmasın diyorum ve tarife geçiyorum.


      Hamur için;

  •    2 su bardağı schär mix B
  •    1 su bardağı pirinç unu
  •    1 yumurta ekstratı
  •    Tuz
  •    Su
İç harcı için;

  •   4 adet haşlanmış tavuk budu+ suyu
  •   Karabiber
  •   Tuz
Yapılışı;
  1. Pirinç1 unu ve schär mix B unu bir kapta karıştıtoruz.
  2. Yumurta ekstratını da hazırlayıp(10 gr yumurta ekstratına 40 ml su ile topaklanmadan iyice karıştırıyoruz) içine ilave ediyoruz
  3. Orta sertlikte bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamuru toparladıktan sonra 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz
  5.  Bu arada tavukları küçük parçalara ayırıp karabiber ve tuzunuzu isteğe bağlı ilave ediyoruz.
  6.  Mantı hamurundan parça alıp  ince bir hamur elde ediyoruz
  7.  Hamuru kare kare kesip içine tavuklu harçdan yerleştiriyoruz iki kenardan sıkıp tavuk koyulan orta kısmını açık bırakıyoruz. Kağıdı iki kenarından sıkılmış şeker gibi.. 
  8. Tüm hamur  bittiğinde  fırında 190 °de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
  9. Kızaran mantıyı tepsisiyle birlikte ocağın üzerine alıp haşladığımız tavuk butlarının suyundan ilave ederek ocağın üzerinde döndüre döndüre pişiriyoruz. Yumuşayıp suyunu çektiğinde servise hazır demektir.. Dilerseniz kızdırılmış yağın içine ev  salçasını ya da kırmızı tatlı toz biberi ekleyip, birkaç saniye kızgın yağda çevirip üzerine ilave edebilirsiniz.




Batu'ya süt ve süt ürünleri alerjik olduğu için tereyağ kullanmadım. Sizde alerjik bir durum söz konusu değil ise lezzetinize lezzet katmak için tereyağ kullanabilirsiniz...
Bizimki orta boy bir tepsiyi aynı öğünde bitirdi. Bu da beğendiğinin göstergesi. Tabi bu aralar yemek yeme dürtüsü fazlaca çalışır durumda...Normalleşme sürecine geçişini bekliyoruz😂

  Size şimdiden afiyet olsun..

 

Petibőr Bisküvi






 ♧♧malzemeler♧♧

      125 gr margarin
      1 paket kabartma tozu
      3 su bardağı mix schär c un
      2 adet yumurta ekstratı
      1/2çay bardağı badem sütü
      1 su bardağı pudra şekeri şeker
      2 paket vanilya

♤♤yapılışı♤♤

1.Yumurta ekstratını hazırlayįp,vegetal margarini ilave ediyoruz.
2.Badem sütünü ilave ediyoruz.
3.Un ,kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kabın içerisinde karıştırıyoruz.Pudra şekerini ilave ediyoruz.
4.Azar azar margarinli karışımın içerisine un karışımını ilave ediyoruz.
5.Hamur haline geldiğinde buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
6.Dinlenen hamuru bisküvi kalıpları ile şekillendirip,ilk etapta 180°de 15' pişiriyoruz,fırından çıkartıp fırın telinin üzerinde soğumaya bırakıyoruz,soğumuş olan bisküvileri 5'daha fırınlıyoruz tekrar soğumaya bırakıyoruz.
...afiyet olsun...

Acıbadem Kek


   


    Acıbadem ismini sadece görüntüsünden dolayı almıştır😉😉


         
         ♢♢♢♢Malzemeler♢♢♢♢

  1 su bardağı toz şeker
  4 yumurta ekstratı+1yumurta sarısı
  1 su bardağı süt
  1/2 su bardağı sıvıyağ
  1 portakal kabuğu rendesi ve suyu
  1 çorba kaşığı kakao
  1.5 su bardağı gnk 1000 glutensiz nişastalı karışım
  100 gr tablet agave ile tatlandırılmış çikolata

               ♧♧♧♧Yapılışı♧♧♧♧

 1.Yumurta ekstratını hazırlıyoruz,içine 1 yumurta sarısını da ilave ediyoruz.
 2.Toz şekeri ilave edip, krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
 3.Sütü ilave ediyoruz.
 4.Sıvı yağı,portakal suyu ve rendesini ilave ediyoruz.
 5.Unu eleyerek ekliyoruz.Kek karışımı hazır olduğunda bir su bardağı kadar ayırıp içine kakao  ve çikolata parçalarını ilave ediyoruz.
 7.Öncelikle sade karışımı sonrasında kakaolu karışımı kek kalıbına döküyoruz.Çatal yardımıyla şekillendiriyoruz.
 8.Önceden ısıttığımız fırında 175°de 40'pişiriyoruz.
  Vee afiyet olsunn...🤗🤗

ELMALI TARÇINLI MUFFİN

ELMALI TARÇINLI MUFFİN





1.5 su bardağı schär glutensiz un mix B
1 su bardağı şeker
4 yumurta ekstratı, isteğe bağlı 1yumurta sarısı
50 gr erimiş  vegetal margarin
1 paket kabartma tozu
4 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı kestane sütü
Çay kaşığının ucuyla tuz
3 elma
1/2çay bardağı şeker
50 gr vegetal margarin


1.Fırını 175°ayarlayalım.
2.Bir tavada margarin ve şekeri karamelize edelim.
3.İçine rendelenmiş elmaları ilave edelim. Biraz kavurup altını kapatalım, soğumaya bırakalım.
4.Hazırlanmış yumurta ekstratı, yumurta sarısı (isteğe bağlı) şekeri  krema haline gelene kadar çırpalım.
5.Erimiş tereyağı ilave edelim.
6.Sütü ilave edelim.
7.Badem unu, schar un, tarçın, tuzu karıştırıp ilave edelim.
8.Kabartma tozunu ilave edelim.
9.Kek kalıbınızı yağlanmış muffin kalıbınıza 40'pişirelim.

GLUTENSİZ MUZLU KEK

Gluten, Yumurta

Süt ve Süt ürünleri olmadan...











   Glutensiz denemelerim içerisine evimize yeni katılan güler yüzlü, dünya tatlısı melisamın muzlu kek tarifini de ekledik. Enfes oldu... Ekmek gibi yumoş yumoş bir kek, ısrarla  tavsiye edilir🖒😉😉... 
( Sevgili  Melisamın Yaptığı bu kek tarifi bir kaç yıl öncesine ait yani şu an maalesef ki pandemi dolayısıyla ne eş dost ağırlayabiliyoruz ne de ziyarete gidebiliyoruz. Zamanın rutinleşmiş anlarını şu an kavuşabilmek umuduyla beklemeye almak durumunda kalıyoruz. Oysa ne güzeldi değil mi hadi bir kahve içelim, sana geliyorum diyebilmek. Neyse özlemlerle dolu bu günlerde yaşanılanlara yine şükür)
    Tarife geçelim mi artık :)

       2 su bardağı schär un
       1 tatlı kaşığı karbonat
       1 tutam tuz
       1 su bardağı tozşeker ya da 1/3 stevia
       50 gr vegetal margarin
       3 küçük muz
       2 yumurta ekstratı
       1/3 badem kreması
       1/2 damla çikolata


   1.Fırınımızı 180° ye ayarlayalım.
   2.Muzları ezielim.
   3.Un ,tuz ,karbonatı bir kapta harmanlayalım.
   4.Ayrı bir kapta şeker ve tereyağını karıştıralım.
   5.Hazırlanmış yumurta ekstratı ve krema ekleyelim.
   6.Un karışımıyla muz püresini ilave edelim. Mikserle karıştıralım. 
   7.Damla çikolataları benmari usulü eritelim.
   8.Hamurundan  bir su bardağını ayırıp erimiş çikolatayı karıştıralım.
   9.Sade karışımı kek kalıbına dökelim. Çikolatalı karışımı da üzerine döküp çatal yardımıyla şekillendirelim. Isınan fırında 45'kadar pişirelim.
 Afiyet olsun...
     



   

BATUNUN pizzasi






  Batu`nun pizzası;


  Bu aralar biraz yemek yapmaya sarmış vaziyette bizimki.Mağlum yaş 12..Herşeyi ben yaparım,ben bilirim tavırları katlanarak devam ediyor:)
  Pizza da fena olmadı hani...



Bu yeni glutensiz ,sütsüz  tart hamurum.Dışarıdan hazır birşeyler almak pek bana göre değil ama bazı durumlar için gerekebiliyor. Aciliyetine ihtiyaç duyduğunuz anda yetişebiliyor.

 

  glutensiz pizza hamuru
  soğan
  zeytin
  haşlanmış dilim patates
  ev yapımı sucuk
  semizotu
  salçalı sos (sarımsak,kekik,karabiber, salça)

 Malzemelerin tümünü  salçali sosun üzerine yerleştirin.180° fırında 30' pisirin

...Afiyet olsunn...

Glutensiz Çikolatali Tart





     glutensiz tart hamuru
     3 muz
     1.5 çorba kaşığı kakao
     100 gr badem kreması
     100 gr bitter çikolata  ( agave ile tatlandırılmış)
 
      Ganaj için;

   100 gr badem kreması
   100 gr bitter agave ile tatlandırılmış
 Eğer ganajın daha sert olmasını istiyorsanız kremayı azaltıyoruz.DAha yumuşak bir kıvam isterseniz kremayı daha fazla ilave ediyoruz.


   1.Glutensiz tart hamurunu 180° de pişiriyoruz
   2.İçi için muzu blender dan geçirip içine kakaoyu ekliyoruz,iyice karistiğindan emin olup buzdolabında bekletiyoruz
   3.En üst tabakayı olusturacak olan ganajı benmari usulü hazırlıyoruz.Çikolatayı parçalara ayırıp eritiyoruz,üzerine badem kreması ilave ediyoruz.Kıvamını alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
   4.Pişirip soğuttuğumuz tart hamurunun üzerine buzdolabında beklettiğimiz muz karışımını eşit bir şekilde yayıyoruz.
   5.Muzlu karışımının üzerine ganajı eşit bir şekilde döküyoruz ve buzdolabında bekletiyoruz.
  ...Afiyet olsun...



Glutensiz PORTAKALLI BiSKüVİ







Malzemeler ;

   125 gr vegatel margarin
   1/2 su bardağı tozşeker
   1 yumurta ekstratı
   1 su bardağı pirinç unu
   1/2 su bardagı mısır unu
   1 su bardağı mix schär c un
   1 portakal kabuğu rendesi+suyu
   Kabartma tozu
   Vanilya
   Çay kaşığı ucuyla tuz
 

 Yapılışı;


  1-Margarin ve şekeri mikserde karıştırıyoruz
  2-Yumurta ekstratını hazırlayıp içine  ekliyoruz
  3-Geniş bir kaba geçirdiğimiz karışımın içerisine mix schär c un ilave edip karıştırıyoruz
  4-Portakal rendesi ve suyunu ilave ediyoruz
  5-Pirinç ununu ve mısır ununu hamurun kıvamına göre yavaş yavaş ilave ediyoruz
  6-Kabartma tozu vanilya ve tuzuda ekleyip buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz
  7-Buzdolabından çıkardığımız bisküvileri şekillendirip fırında  165° üstü hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz
   8-Pişen bisküvileri fırın telinin üzerinde soğumaya bırakıyoruz


Kalan hamurdan minik kurabiyelerimiz

Daha kısa sürede piştiği  için dikkatli olmalıyız yoksa yanabilir😅😅...
         

                      ...AFİYET  OLSUN...

GLUTENSIZ YAŞ PASTA






            Oğluşumun Doğum günü Pastası


   PANDİSPANYA İÇİN;


  6 adet yumurta ekstratı
  3 yumurta sarısı
  1 paket kabartma tozu
  1/2 su bardagi  stevia  (1.5 su bardağı şeker)
  2 paket vanilya
  1.5 su bardağı schär mix c
  1  çorba kaşığı kakao  (ben  bio kullanıyorum, normalde 3 kaşık kakao ama bio kakao da 3 kaşık acılaştırıyor,bu yüzden 1 kaşık ideal oluyor)
   kek arası için dilimlenmiş muz

         



1-Yumurta ekstratını hazırlıyoruz,içine sarıları da ekliyoruz
2-Şekeri ilave ediyoruz,krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpıyoruz
3-Mix c unu ilave ediyoruz
4-Kakaoyu ilave ediyoruz
5-En son kabartma tozu ilave ediyoruz
6-Pandispanyayı  iki eşit parçaya bölüp ayrı  iki kalıpta pişiriyoruz
7- Önceden ısıtılmış fırında 170° pişiriyoruz
 
 

   KREMA İÇİN;


Bu krema cok hızlı,tatlı olarak da ,pasta kreması yerine de kullanıyorum

 2 avokado
 1 corba kaşığı kakao
 125 gr agave şurubu
 sıvı haliyle 3 çorba kaşığı kakao yağı
 1/2 çay bardağı türk kahvesi suyla karıştırılmış
Dilerseniz muz aroması


1-Avokadoları ikiye ayırıp içini kaşık yardımıyla sıyırıyoruz
2- Blenderdan geçiriyoruz,pürüzsüz bir kıvam almasını sağlıyoruz
3-Kakao yağını benmari usulü eritiyoruz
4-Avokadoların içine agave şurubunu ekleyip yeniden karıştırıyoruz
5-Kakaoyu ve kakao yağını  ilave ediyoruz,iyice karıştırıyoruz
6-Muz aromasınıda ilave edip son bir kez karıştırıyoruz
7-Pişen pandispanyayı ben portakal suyu ile ıslattım,badem sütüde deneyebilirsiniz
8-Kremayı ıslatılan pandispanyanın üzerine sürüyoruz,üzerine muz dilimlerini yerleştiriyoruz
9-İkinci pandispanyayı da ıslatıp üzerine kapıyoruz,kalan kremayla pastayı kaplıyoruz
10-Üzerine  agave ile tatlandırılmış bitter  çikolata rendesiyle süslüyoruz.Kenarlarını da isteğe bağlı badem ile süslüyoruz
 ... Afiyet olsun...