Karabuğday Pilavına Lezzet Katanlar?

Mayıs 06, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar


Gluten, Yumurta

Süt ve Süt ürünleri olmadan...                    





Patlıcanlı Karabuğday Pilavı


  • 1 kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 su bardağı kesilmiş domates (ev yapımı konserve)
  • 1 su bardağı karabuğday
  • 1/2 domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 demet taze nane
  • 1 patlıcan


  1. Tenceremize kuru soğanı yemeklik doğrayalım, zeytinyağ ekleyip kavuralım.
  2. Kesilmiş domates, yıkanmış karabuğday ilave edelim.
  3. Tuz, karabiber, salça ekleyip, karıştıralım.
  4. Suyunu ilave edip pişmeye bırakalım.
  5. Kabuklarını alaca soyduğumuz patlıcanları küçük küçük doğrayalım ve ayrı bir tavada, zeytinyağında kavuralım.
  6. Pişen pilavın içerisine ilave edip karıştıralım.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum