Tatlı Tarifler

Damla Sakızlı Muhallebiye Badem Unu Eklesek

Mayıs 10, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

Gluten, Yumurta

Süt ve Süt ürünleri olmadan...         


Damla Sakızlı Badem Muhallebi

 


  • 2 bardak badem sütü
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 çorba kaşığı badem unu
  • 1/2 çay bardağı Doal Meyveden Şeker
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı damla sakızı


  1. Badem sütünü ocakta kaynatalım.
  2. Kaynayan süte mısır nişastası ilave edelim.
  3. Badem ununu ilave edelim.
  4. Kıvam almasını bekleyelim.
  5. Kıvamını alan süte meyveden şeker, tarçın ve damla sakızını ekleyelim.
  6. Bir kaç dakika içinde ocaktan alalım.
  7. Servis tabaklarına alalım.

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum