Kek Tarifleri

Mevsiminde Taze Sarımsakla Yepyeni Bir Lezzet

Mayıs 05, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar


Gluten, Yumurta

Süt ve Süt ürünleri olmadan...                                          


    

                                                       ENGİNAR&KEREVİZ TORTE

                  

Doğal antibiyotik olan sarımsağı hepimiz mutfaklarımızdan eksik etmiyoruz ancak taze sarımsağa yeteri kadar hak ettiği değeri vermiyoruz. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen taze sarımsağın iltihap sökücü özelliği bağırsaklardaki iltihabın giderilmesine de yardımcı olur. Mevsimi gelmişken taze sarımsağı tariflere eklemek gerek. Bugünkü tarif içerinde bulunan enginar ve kerevize de çok yakıştı.


  • 2 adet enginar 
  • 1 parça kereviz (bendeki kereviz büyüktü. 1 avuç büyüklüğünde kestim)
  • 1 adet taze sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  •  1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı karabuğday
  • 1 çorba kaşığı kinoa unu
  • 1 çay kaşığı mis gom veyahut karnıyarık otu tohumu tozu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı badem sütü



  1. Enginar, kereviz ve taze sarımsak küp küp doğrayalım.
  2. Bir tavada zeytinyağa kavuralım, tuz karabiberi ekleyip yumuşamasını sağlayalım. Soğumaya bırakalım.
  3. Bir kasede unları, mis gom, kabartma tozu ve badem sütünü karıştıralım.
  4. İçerisine soğuyan kavrulmuş karışımı dökelim.
  5. Fırın kabına alalım ve 175 derecede 35 dakika kadar pişirelim.

 Ben ince iki ayrı kaba döktüm eğer tümünü bir kapta pişirir iseniz 45-50 dakika arası pişirebilirsiniz.

 Bu arada tabasco acı sosla harika oluyor

 Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum