Tatlı Tarifler

Sever misin ? Çilekli Muhallebi

Mayıs 02, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar




 Çilekli Muhallebi



  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 3.5 çorba kaşığı schar mix b
  • 3.5 su bardağı badem sütü
  • 1 ç.k vanilya aroma verici
  • 1/2 su bardağı doal meyveden şeker



  1. Hindistan cevizi yağı, badem sütü ve mix b unu bir tencereye alalım.
  2. Ocakta Pişirelim.
  3. Pişen karışıma doadan meyve şekerini ve vanilya ilave edelim. Kaynamaya başladığında birkaç dakika fokurdatalım.

      Servis tabaklarına alalım.


     Çilekli Sos İçin;

  • 500 gr çilek
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası

Çilekleri blenderdan geçirip ocağa alalım, içerisine nişastayı ilave edelim. Kaynadığında ocaktan alalım. Soğuyan muhallebinin üzerine ilk sıcaklığı gittiğinde dökelim.

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum