Siz&Biz

Bağırsaklarımızı ne kadar tanıyoruz ?

Nisan 26, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

 




  Sağlıklı bir bağırsak düzeni için vücudumuzu dinlemek bizi en iyi yönlendiren noktalardan biridir. Gıda intoleransı testi yaptırabilir ya da şişkinlik, mide krampları, baş ağrısı, ishal, kabızlık gibi vücudunuza farklılıklar hissettiren gıdaları bulabilmek için bir süreliğine sırayla hayatınızdan çıkartabilirsiniz.   




 


Bizim hayatımızda durum biraz farklı gelişti. Farklı gelişen bir oğlum var. Gıdaları yemek listesinden çıkartarak hangi gıdayı vücudunun tolere edemediğini bulmak biraz karmaşık olacaktı dolayısıyla güvendiğimiz bir laboratuvarda  yapılan test ile 270 çeşit gıdanın alerjen oranını ölçtürdük. 

  Sonuç; başlangıç için zorlayıcıydı. Zamanla çözümlemeye başladım ancak yaklaşık 10 yıl önce işler hiç bu kadar kolay değildi. Glutensiz beslenme oldukça az bilinen bir yaşam şekliydi bir de buna süt ve süt ürünleri, yumurta, patates, fındık fıstık, hardal diye devam eden yasaklı listesi ile devam edince...





  Sınırlı bir çerçevede neler yapılabileceğini zamanla deneyimleyerek öğrendim. Listemizdeki bir kaç gıdada esnemeler oluştu ama halizhazırda gluten, yumurta, süt ve süt ürünleri yasaklılığımız devam ediyor. Artık yaşam şeklimiz oldu.

  

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum