Tatlı Tarifler

Ev Yapımı Helva Ne Dersiniz ?

Nisan 30, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar


  Helva, Türk mutfağında sevilen tatlardan biridir. Farklı kültürlerde farklı damak tatlarına uygun bir çok çeşidi mevcuttur. Bugün bizim mutfağımızda da bir helva tarifi var. Rafine şeker yok, un yok. Yedikten sonra asla kendini kötü hissetmeyeceksin. Pişmanlık yaratmayan bu tarifi sadece on dakikada hazırlayıp kahvenin yanına enfes bir eşlikçi yapabilirsin. Senden bir isteğim var, tarifi denersen benimle de paylaşır mısın ?




Cevizli Helva


 

  • 1 çay bardağı kavrulmuş nohut unu ( Nohut ununu yapışmayan bir tavada yaklaşık bir saat kavuralım ve elekten geçirelim.)
  • 1/2 çay bardağı tahin
  • 8 adet rondodan geçirilmiş iri parçalı ceviz
  • 1/3 doal meyveden şeker
  • 1 çorba şekeri pudra şekeri
  • 3 çorba kaşığı badem sütü



  1. Un ve pudra şekeri karıştıralım.
  2. Tahini ilave edelim.
  3. Meyveden şekeri ekleyelim.
  4. Badem sütünü de ilave edip, hamur haline getirelim.  
  5. Streç filmin üzerine iri çekilmiş cevizleri dökelim ve hamura yapışmasını sağlayalım. Şekil verip buzdolabında dinlendirelim.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum