Çorba Tarifleri

BALIK ÇORBASI

Nisan 09, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

 Gluten, yumurta

Süt ve süt ürünleri olmadan...




Yıllardır evde yapmak istediğim ancak bir şekilde geride durduğum bir balık çorbası denedim. Lezzetine varınca, elimin gitmediği zamanlara üzüldüm sonrasında. Bence siz de denemelisiniz. Benim gibi cesaret edemeyenler varsa bu lezzeti tattığınızda pişman olmayacaksınız.

Hadi ne duruyorsunuz😋



  • Kaya Levreği
  • 2 patates
  • 2 havuç
  • 1/2 kereviz
  • 8-10 adet tane karabiber
  • 4 defne yaprağı
  • 1/2 limon suyu

  1. Levreği altı bardak suda haşlıyoruz. Haşlanan suyu süzüyoruz. Balıkları ayıklayıp bir kaseye alıyoruz.
  2. Süzdüğümüz suyun içine patates, havuç, kereviz ve tuzu ekliyoruz.
  3. Karabiber ve defne yaprağını süzgeç içinde tencereye bırakıyoruz.
  4. Sebzeler yumuşadığında süzgeci içinden alıp blnderda çekiyoruz.
  5. Yarım limon suyunu ilave ediyoruz.
  6. Ayıklanan balıkları da çorbaya ilave ediyoruz.

Bal olsun...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum