Tatlı Tarifler

KATKAT

Nisan 07, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar


Gluten, yumurta

Süt ve süt ürünleri olmadan...






  Evde bayatlayan kekiniz kaldığında size alternatif oluşturacak lezzetli bir pasta mı aradınız? Tam yerine geldiniz...



1. Katman

 3 dilim bayatlamış kek

1/2 çay bardağı badem sütü (kekin kıvamına göre arttırılabilir.)

1 tatlı kaşığı Çiçekyağ

Rondodan geçirelim. Şeki verip derin dondurucuda beklemeye alalım.

2. Katman

2 su bardağı dut kurusu

1 çay kaşığı fıstık ezmesi

1/2 su bardağı badem sütü

1 çorba kaşığı karadut özü

Rondodan geçirelim. E ikinci katta hazır. Bu karışımı da derin dondurucuya alalım.

3. Katman

2 haşlanmış tatlı patates

3/1 su bardağı Doal Meyveden Şekeri

1 paket vanilya

1 çay bardağı çekilmiş badem unu

Bu karışımı da rondodan geçirelim, aynı şekilde derin dondurucuya alalım ve diğer iki karışımı derin dondurucudan çıkartalım şekil verelim. Tercih sizin. Ben kare olarak şekil verdim. En altta kek karışımı üzerine dut kurusu karışımı ve şimdi sıra son katın malzemesini üzerine yerleştirelim. Tekrar derin dondurucuda 15 dakika dinlendirelim.

Sağlıklı, lezzetli, enfes bir tat...

Her biri ayrı ayrı denemelerden geçmiş bu tarifleri paylaşabilmek çok keyifli.  Sizlerde evde denedikten sonra benimle paylaşır, yorumlarınızla beraber fotoğraf paylaşırsanız beni mutlu edersiniz.

Bal olsun...



0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum