Atıştırmalık

KEK TOPLAR

Nisan 05, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

Gluten, yumurta, 

süt ve süt ürünleri olmadan... 

Tarifi yapmadan önce tümünü okuyunuz. Önemli uyarı⚠️

Korkmayın... yolun sonu lezzete çıkıyor...


  • 2 yemek kaşığı bitkisel margarin
  • 1/2 su bardağı doadan meyve ÅŸekeri
  • 1/2 su bardağı sinangil un (KarabuÄŸday, teff, mısır unu, kinoa karışımı)
  • 1 çay kaşığı mix gom
  • 2 çorba kaşığı ham kakao
  • 1.5 su bardağı nohut unu
  • 1/2 su bardağı glutensiz yulaf unu 
  • 3 tane mayalıhane çikolata 


  1. Margarin ve meyve ÅŸekerini karıştıralım. 
  2. Eritilmiş iki çikolatayı ilave edelim
  3. Unları, kakao ve mix gom ilave edip karıştıralım. Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Tepside el yardımıyla açalım.
  5. 175 derecede 35 dakika kadar piÅŸirelim.

Veee çıkardığımız kekin tadına bakalım ve bir de ne görelim ahahaaha. Bu pişen sanki az önce değilde üç gündür bekleyen bir kek tadı veriyorsa eğer acilen farklı bir lezzete dönüşmeli...👻


Sizlere bu bloğu yazmaya başladığımda söylediğim gibi.Tutmayan tarifleri de paylaşayım sizlerle de benim yaptığım hataları, önceden deneyimlemeden farkedin. Evet gelelim fasulyenin faydalarına dediğim anlardayım.😂


  1. Şimdi bir güzel tutmayan kurabiyemsi keki alıp rondodan çekiyoruz ve un haline getiriyoruz.
  2. Rondoda 1 su bardağı badem çekiyoruz.
  3. 1 su bardağı badem sütü
  4. 1 çorba kaşığı Çiçekyağ
  5. 1 çay kaşığı tarçın
  6. Tüm malzemeyi hamur haline getiriyoruz. Ufak yuvarlak toplar yapıyoruz.

Üzerini sevdiğiniz damak tadınıza uygun çekilmiş fındık, badem, fıstık ya da eritilmiş çikolata ile kaplıyoruz.

Yalnız günün sonunda iyi ki böyle tutmayan bir tarif yapmışım diyorum. Ba-yıl-dım...


0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum