Atıştırmalık

Pekmezli

Nisan 26, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

 

Gluten, yumurta

Süt ve Süt ürünleri olmadan...



   Binlerce yıllık geçmişe sahip olan pekmez yüksek şeker içeriği nedeniyle karbonhidrat ve enerji kaynağıdır. Üzüm, keçiboynuzu başta olmak üzere ardıç, dut, pancar gibi daha bir çok çeşidi vardır. Çocukken annelerimizin ağzımıza zorla tıkıştırdığı soğuk kış günlerinin vazgeçilmezidir.😋 Yoğun tadı sebebiyle tek başına tüketemeyebiliriz. Ben o tüketemeyenlerdenim. Buna çözüm olabilecek pişmeyen bir tarifim var annemin ürettiği. Pekmez sevmeyen ben yiyebildim. Deneyin, bakalım beğenecek misiniz?



          


      Sadece üç malzeme ile tatlı krizlerinize son verin.

  • 1 çay bardağı kavrulmuş gnk glutensiz un
  • 1/3 pekmez
  • Susam

  1. Glutensiz unu yaklaşık 1 saat kavuralım. Unu soğumaya bırakalım.
  2. Soğuyan una pekmezi yavaş yavaş yoğurarak ilave edelim. Yapışma yoğunluğuna göre pekmezi arttırabiliriz.
  3. Streç filmin üzerine susam dökelim ve hamura şekil verip streç filme saralım.
  4. Buzdolabında dinlendirelim.

Afiyet olsun...





























0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum