Kek Tarifleri

Bezelye Proteinini Yemeklerinize Eklemeyi Unutmayın

Haziran 04, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

 




Bezelye Proteinli Zeytinli Kek


 Sadece sarı bezelyeden elde edilen VEGGY Bezelye Proteini tariflerin içeriğindeki besleyicilik oranını arttırdığı için iyi bir alternatiftir. Börek, çorba, bolonez sos, kek,  gibi protein değerini arttırmak istediğiniz bir çok tarifte kullanabilirsiniz.

 Suda ıslatarak biraz bekletip sonrasında uygulamaya geçmek daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır. 



  • 1.5 su bardağı VEGGY bezelye proteini
  • 1 su bardağı karabuğday unu
  • 1 tatlı kaşığı karnıyarık otu tohumu tozu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı beyaz biber
  • 1/3 su bardağı çiçek yağ
  • 1/2 su bardağı badem sütü
  • 2 diş sarımsak turşusu
  • 3 çorba kaşığı ezilmiş zeytin
  • 1 tatlı kaşığı pancar tozu



  1. Pancar tozu ve ezilmiş zeytin dışında tüm malzemeleri derin bir kapta önce bir çatal yardımı ile sonra da elimizle yoğuralım.
  2. Hamurdan 3 çorba kaşığı kadar başka bir kaba alalım. Ayırdığımız bu karışıma pancar tozu ilave edip tekrar yoğuralım.
  3. Diğer karışıma da zeytin ezmesini ilave edip yoğuralım.
  4. Bir kek kalıbına zemine pancar tozu olan üzerine zeytinli hamuru ilave edip şekillendirelim.
  5. 170 derecede 35 dakika kadar pişirelim.

Afiyet olsun...



0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum