Ana Yemekler

Bir Başka Karnıyarık Tarifi...

Haziran 25, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

 


                                                                     Yazlık Karnıyarık


Canımız karnıyarık istedi ama bu sıcakta da karnıyarık yenir mi demeyin. Hafif ve lezzetli. İşte size Yazlık karnıyarık. Türlünün bir başka versiyonu da diyebiliriz kendilerine. Tadına bayılacaksınız. Yoğurda alerjiniz yoksa yanına cacık yakışır.😉


  • 6 patlıcan
  • 2 patates
  • 2 havuç
  • 2 kapya biber
  • 2 yeşil biber
  • 2 domates
  • 1.5 su bardağı domates suyu
  • 1 kuru soğan
  • sarımsak


  1. Patlıcanları alacalı soyup fırında yumuşamasını sağlayalım.
  2. Çatal yardımıyla orta kısımlarını açalım.
  3. İç malzemesini hazırlamaya geçelim
  4. Soğanı yemeklik doğrayalım, bir tavada kavuralım.
  5. Ardından küçük küçük doğradığımız patates, havuç, kapya ve yeşil biberleri sırasıyla kavuralım. 
  6. En son doğranan domatesleri ve domates suyunu ilave edelim.
  7. Hazırladığımız  iç malzemeyi patlıcanların içine dolduruyoruz. 
  8. Son olarak tepsiye 1 su bardağı domates suyu, sarımsak dökelim 
  9. Fırında 170 derece 25-30 dakika arası pişirelim.

Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum