Kek Tarifleri

Çİlek Sever misin Yoksa Sende Oğlum Gibi...

Haziran 18, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar




Çilekli Kek



Yeni bir kek tarifim vaaarr hem de çilekli. Bilenler bilir Batu çilekten hiç hoşlanmaz. Gördüğü yerde saklanır, kafasını çevirir hatta ortamdan kaçar. Arabayla geçerken herhangi bir yerde çilek görür kafasını koltuğa gömer o derece yani. Bendeki deli cesareti sanırım demeliyim ama yok tabi ki servis ederken çilekleri sakladım. Tadıyla ilgili herhangi bir itirazı yok ancak yıllar öncesi danone reklamını televizyonda görmesi ile çilekle olan tüm bağını kesti hatta ev ahalisine de kestirmeye çalıştı ancak bu ara bizim tüketmemizden bir derece daha az rahatsız oluyor. Kendisi sevmese dahi bir başkasının yeme özgürlüğüne, onun alanına giremeyeceğini anlatıyorum ona sohbetlerimizde. Zamanla öğreniyoruz herkes gibi...








  • 2 su bardağı badem sütü
  • 1/3 su bardağı çiçek yağ 
  • 1 su bardağı meyveden şeker
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi unu
  • 1 çay kaşığı guar gum
  • 5 çay kaşığı hindistan cevizi rendesi
  • 4-5 damla vanilya özü
  • 1 çay kaşığı glutensiz kabartma tozu
  • 5 çilek
  1. Sıvı malzemeleri karıştıralım. 
  2. Ardından kalan malzemeleri ekleyip kıvamını aldığında 165 derecede yaklaşık 40 dakika demek istiyorum, maalesef Batu fırını prizden çektiği için😅. Bunun çilekle bir ilgisi var mı? Bilemiyorum. Zamanlama ile ilgili şüphelerim var. 20 dakikadan sonra keki bir bıçak yardımıyla kontrol ederiz ya bence sizde 30 dakika sonrası unutmadan bi gözden geçirin derim. 
  3. Üzerine ortadan kestiğimiz çilekleri yerleştirelim.
  4. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpelim.

Hadi afiyet olsun şimdiden....

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum