Kayısı ve Elmanın Enfes Buluşması

Haziran 10, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar





Elmalı Kayısı

  • 1 su bardağı kayısı 
  • 1 küçük boy elma
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı badem sütü
  • 4 hurma
  • 1 tatlı kaşığı badem ezmesi
  • 3 yemek kaşığı çekilmiş badem
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kakao


  1. Kayısı, elma rondodan geçirelim.
  2. Nişasta ve badem sütü ekleyip tencerede pişirelim. 
  3. Pişen muhallebiye hurma, badem ezmesi, badem, tarçın ve kakaoyu ilave edip karıştıralım. Blenderdan geçirelim
  4. Şekil verelim. Buzdolabında dinlenmeye bırakalım.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum