Tatlı Tarifler

Karadutun Bu haline Bayılacaksınız

Haziran 07, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar




Karadutlu Crumble


  • 250 gr karadut
  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi şekeri
  • 100 gr Orkide Vegan margarin
  • 5 yemek kaşığı schar mix b
  • 1.5 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 paket vanilya şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın


  1. Fırın  kasesine yıkanmış, suyu süzülmüş karadutları alalım.
  2. Üzerine hindistan cevizi şekeri dökelim
  3. Ayrı bir kasede mix b unu, pudra şekeri, vanilya ve tarçını kaşık yardımıyla karıştıralım.
  4. Margarini ilave edelim. Bitkisel margarin buzdolabında her zaman yumuşak kıvamda kaldığı için kullanmadan 15 dk önce derin dondurucuda bekletelim. Küçük parçalara halinde kaseye alalım.
  5. El yordamıyla margarini una yedirelim. Kum gibi ama biraz da yapışan bir hamur elde edilecek.
  6. Karadutların üzerine un karışımını dökelim.
  7. 170 derecede 35-35 .dakika üzeri kızarana kadar pişirelim pişirelim.

Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum