Hamur İşleri

Glutensiz Damaklarda Tat Bırakan Karışık Pizza

Haziran 17, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar





Glutensiz Pizza




Hamur için; 

  • 2 su bardağı schar mix b
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket Yuva glutensiz maya
  • 1 su bardağı badem sütü
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ


İç malzeme;

  • 1 su bardağı ajvar
  • yeşil biber
  • kırmızı biber
  • mantar
  • dana jambon
  • kasap sucuk
  • Trakya Çiftliği Vegan Sade
  • Roka

  1. Hamur için olan tüm malzemeyi yoğuralım.
  2. Üzerini streç film ile kaplayalım ve 40 dk dinlendirelim.
  3. Dinlenen hamuru merdane ya da el yordamıyla açabiliriz.
  4. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve pizza hamurunu koyalım.
  5. Ben bu defa taban sosunu ev yapımı ajvar kullandım. Çok lezzetli oluyor ayrıca Batu'nun en sevdiği.
  6. Üzerine kullandığım malzemeleri siz istediğiniz ölçüde kullanabilirsiniz.
  7. Roka ve vegan peynir hariç tüm malzemeyi pizza hamurunun üzerine yerleştirin ve 170 derecede 20 dakika kadar pişirelim.
  8. Pizzayı fırından çıkardıktan sonra vegan peyniri rendeleyim ve rokayı ilave edelim.

Afiyet olsun...



0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum