KURABİYE


 Kurabiye

  • 1 olmuş avokado
  • 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 çorba kaşığı erimemiş hindistan cevizi yağı ( benmari usulü eritip sonrasında ilave edin)
  • 6 çorba kaşığı elma suyu konsantresi
  • 2 su bardağı glutensiz yulaf unu
  • 2 tane 23 gr Mayalıhane Düşük proteinli çikolata
  • Yaban Mersini
  • Ceviz
  • Badem



  1. Avokadoyu kaşıkla içini sıyıralım, rondoya koyalım.
  2. Fıstık ezmesi, elma suyu konsantresi ve erimiş hindistan cevizi yağını  ekleyip rondoda çekelim
  3. Çekilen karışımı derin bir kaseye alalım ve yulaf ununu ilave edelim. Spatula yardımıyla iyice karıştıralım. Kurabiye hamuru kıvamında toparlandığında yuvarlak şekil verelim.
  4. Yaklaşık 30 dakika 165 derecede pişirelim. Alt kısmı hafif pembeleşince fırından alalım ve soğumaya bırakalım.
  5. Soğuyan kurabiyelerin yarısını, isterseniz tamamını benmari usulü erittiğimiz çikolatalarımız ile tatlandıralım. Üzerine dilediğiniz meyve, ceviz, badem ile süsleyebilirsiniz

       Afiyet olsun...

SEBZE YEMEĞİ

 Sebze yemeği

  • 1 orta boy patates
  • 2 havuç
  • 4-5 tane yer elması
  • 1 çay kaşığı elma suyu konsantresi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 mandalina suyu
  • dereotu
  • zeytinyağ

  1. Patates, havuç ve yer elmasını doğrayalım.
  2. Zeytinyağda biraz döndürüp, bir bardak su, elma suyu konsantresi, tuz ve sıkılmış mandalina suyunu ilave edelim.
  3. Pişmeye bırakalım. 
       Afiyet olsun...

KAKAOLU PUDİNG

Kakaolu Puding


  • 1Paket Ege Glutensiz Kakaolu Puding (2.5 su bardağı badem sütü puding için )
  • 1 paket Dr. Oetker Glutensiz Çikolatalı Sos ( 2,5 su bardağı badem sütü de çikolatalı sos için )
  • 2 çay bardağı badem kırığı

  1. Kakaolu pudingi badem sütüyle pişiriyoruz
  2. Servis yapmak istediğiniz kaselere döküyoruz.
  3. Üzerine kırık bademleri gezdiriyoruz.
  4. Tencerede çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile pişirip pudinglerin üzerini kaplıyoruz.
      Afiyet bal olsun...
 


DOMATES ÇORBASI

 Domates Çorbası


  • 1 su bardağı ev yapımı domates suyu
  • 1 tatlı kaşığı ev yapımı salça
  • 2 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı schar mix b
  • 1 çorba kaşığı kuru nane


  1. Domates suyu ve salçayı yağda biraz çevirelim.
  2. Suyu ekleyelim kaynamaya bırakalım.
  3. Unu suyla açalım ve çorbaya ekleyelim, 2-3 dakika daha kaynatalım.
  4. En son kuru naneyi ilave edip servise hazır hale getiriyoruz.

      Afiyet bal olsun...


YEŞİLLİM

 Yeşillim

                                                 


  • Avokado
  • 3 tane kuru incir
  • 2 tane hurma
  • 1/2 çay bardağı badem sütü
  • Badem kırıkları


 Dörtte bir avokado, kuru incir ve hurmayı rondodan geçirin. İçine badem sütü ilave edin. Badem sütü kıvama göre biraz daha arttırılabilir.

Üzerindeki badem kırıkları evde yapılan badem sütünden kalanlardır. 

Afiyet olsun...


ARNAVUT BÖREĞİ

 Arnavut Böreği


  • 1,5 su bardağı şekersiz badem sütü
  • 1 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı  Schar mix B
  • 2 çay kaşığı guar gum
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 demet pazı
  • sos için;
  • 1,5 su bardağı çiçekyağ
  • 1/2 şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı badem sütü
  • 1 tane yumurta sarısı ( alerjisi olmayanlar için )


  1. Önce sıvı malzemeleri karıştıralım.
  2. Un, guar gum, tuz ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Hamuru bir kenarda dinlenmeye alalım.
  4. Pazıları ince ince doğrayalım.
  5. Arasına dökeceğimiz sosu hazırlayalım.
  6. Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya bölelim. 
  7. Hamurları açabileceğimiz incelikte açalım.
  8. Altı katı aralarına sostan dökerek üst üste koyalım.
  9. Doğranan pazıları tuzlayıp yerleştirelim.
  10. Üzerine kalan dört bezeyi de açıp yufka haline getirelim ve tek tek aralarını soslayıp, böreğin kenarlarından kıvıralım.
  11. Kalan sosu en üstüne sürüp 180 derecede yaklaşık bir saat pişirelim.

     Afiyet bal olsun...












BADEM

 Badem


  • 1 su bardağı iğde unu
  • 1 su bardağı çekilmemiş badem
  • 2 çorba kaşığı badem ezmesi
  • 1 çorba kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 çay bardağı badem sütü
  • 3 çorba kaşığı eritilmiş hindistan cevizi yağı
  • 1 paket vanilya
  • 3 tane kuru incir küçük doğranmış
  • 1 çay bardağı kabak çekirdeği içi


  1. Bademi rondoda çekip un haline getiriyoruz.
  2. Tüm malzemeleri sırasıyla ilave edip rondonun içinde karıştırıyoruz.
  3. Karışan malzemeyi elimizi ıslatarak şekil veriyoruz.
  4. 180 derecede 30 dakika kadar pişiriyoruz.

      Afiyet olsun...

SEBZELİ KİNOA

 Sebzeli Kinoa



  • 1,5 su bardağı kinoa
  • 1 tane soğan
  • 1/2 su bardağı domates suyu
  • 8-9 adet kuru domates
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı toz zerdeçal
  • Zeytinyağ 
  • Tuz

  1. Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağda kavuruyoruz.
  2. Yıkadığımız kinoaları ilave ediyoruz.
  3. Domates suyunuda ilave edip, biraz kavuruyoruz.
  4. 1,5 su bardağı su ilave ediyoruz.
  5. Karabiber, zerdeçal ve tuzu ilave edip pişmeye bırakıyoruz.
  6. Ocaktan aldığımız kinoaların üzerine ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırıyoruz.
      Afiyet olsun...




SEBZE KÖFTESİ

 Sebze Köftesi


  • 2 bardak dondurulmuş bezelye
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 bardak haşlanmış mısır
  • 1 taze soğan
  • 2 tane patates
  • 2 sarımsak
  • Dereotu
  • Taze fesleğen
  • 1/2 demet dereotu
  • Maydanoz

Tüm malzemeyi rondodan geçirip şekil veriyoruz. Dilerseniz kızartarak ya da fırında 175 derecede 30 dakika kadar pişirebiliriz.




BAL KÜPÜ

 Bal küpü

  • 10 tane hurma
  • 7 tane kuru kayısı
  • 2 çorba kaşığı tahin
  • 2 çorba kaşığı ham kakao
  • 1 küçük su bardağı dut kurusu
  • 1 su bardağı badem sütü
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket glutensiz kabartma tozu

  1. Dut kurularını rondodan geçirip un haline getiriyoruz.
  2. Hurma, kayısı, tahin, çekilmiş dut kurusu, ham kakao hepsini rododa çekip krema kıvamına getiriyoruz.
  3. İçerisine badem sütü, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
  4. Fırın kaplarına döktüğümüz bu karışımı yaklaşık 15 dakika 180 derecede pişiriyoruz.

Bu arada gerçekten bal küpü tadında dolayısıyla çok tatlı sevmeyenler dut kurusu yerine bademi un haline getirebilirler.

Afiyet olsun...

 

CANSIN


Cansın

  •  5 tane kuru kayısı
  • 1 tane avokado
  • 1/2 çay bardağı badem sütü
  • 1/2 çorba kaşığı ham kakao
  • Çekilmiş badem

  1. Tüm malzemeleri bleendırdan geçirip servis yapıyoruz. Üzerini çekilmiş badem ilave edebiliriz.
      Afiyet olsun...

SOMON FÜME SALATA

Somon Füme Salata





  • 1 marul
  • dereotu
  • taze soğan
  • 2 yeşil biber
  • 1/2 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 200 gr somon füme
  • 4-5 adet portakal dilimi

sos için ;

  • 1 tane limon 
  • 1 çorba kaşığı hardal tohumu
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kadar karabiber
  • 1 su bardağı zeytinyağ
 
  1.  İri parçalanmış marul, ince ince kesilmiş yeşil biber, dereotu ve taze soğanı salata tabağımıza yerleştirelim. 
  2.  Üzerine ceviz ve somon fümeyi ekleyelim. 
  3.  Sos için 1/2 lt lik kavanozun içine tüm malzemeyi ekleyip,  malzemenin iyice karışmasını sağlayalım. Sosu üzerinde gezdirelim.
  Sosun hepsi bu salata için değil tabi ki. Buzdolabında saklayıp rahatlıkla dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. 
 Afiyet bal olsun...

TAHİNLİ SARMA


Tahinli Sarma
                                                    
  • 2 su bardağı schar mix b
  • 1su bardağı su
  • 1/2 badem sütü
  • 1paket yuva glutensiz maya
  • 1 çay kaşığı gomme de guar
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı elma konsantresi
  • iç harcı için;
  • 1 su bardağı tahin
  • 1/2 çay bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  1. Önce sıvı sonra diğer malzemeleri ilave edip, yoğuruyoruz. Yumuşak bir kıvam elde ediyoruz.
  2. Yaklaşık 45 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Sıvı yağ ile tahini biraz açıyoruz, içerisine esmer şeker ilave ediyoruz. Tatlı çok sevenler tercihine göre esmer şekeri çoğaltabilirler.
  4. Dinlenen hamuru ince bir şekilde açıyoruz. Üzerine tahin ve iri çekilmiş cevizleri serpiyoruz. Dikkatli bir şekilde hamuru dağıtmadan sarıp Üç parmak aralıklarla kesip dik bir şekilde yan yana diziyoruz.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp, fırında yaklaşık 45-50dakika arası 180 derecede pişiriyoruz.








KAHVALTILIK

Kahvaltılık


Güne kahvaltıyla başlayanlara leziz bir tarifim var. İster kahvaltı isterseniz ufak bir kase tatlı olarak tüketebileceğiniz enfes bir tat. Ufak diyorum erik ve incirin bağırsaklarımıza iyi geldiğini bilmeyen yoktur  e bunun fazlasını da tüketmek de doğru olmaz sanırım. İki dakikanızı bile almayan bu sürmelik için tüm malzemeleri blenderdan geçiriyoruz. Glutensiz ekmeğimizin üzerinde afiyetle tüketiyoruz. Buzdolabında bir kaç gün saklayabilirsiniz.
afiyet olsun...

  • 6 tane kuru erik
  • 3 tane kuru incir
  • 1çay bardağı badem sütü


KIYMALI PİDE

 Kıymalı Pide 


  • 2 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı kadar un schar mix b
  • 1/2 su bardağı badem sütü
  • 1 paket glutensiz maya
  • 1 çorb kaşığı doadan elma konsantresi
  • 1 çay kaşığı gomme de guar
  • 2çay kaşığı tuz

İç harcı

  • 250 gr kıyma
  • 2 tane ince kıyılmış domates
  • 2 tane ince kıyılmış yeşil biber
  • küp doğranmış küçük soğan
  • 1 tane sarımsak
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • karabiber 
  • tuz
  • dilerseniz pulbiber
  • 1/2 çay bardağı su


  1. Tüm malzemeleri karıştırıp, yoğuruyoruz. Yumuşak bir kıvama geldiğinde 40 dakika kadar dinlendiriyoruz. 
  2. Bu arada iç harcımızı hazırlayabiliriz. Malzemelerin hepsini ilave edip iyice yoğuruyoruz. Kenarda beklemeye alıyoruz
  3. Dinlenmiş mayalanan hamurumuzu alıp mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz, ince bir hamur açıyoruz. Gomme de guar unun daha rahat açılmasını sağlayacaktır.
  4. Hazırladığımız iç harcı koyup, kenarlarından kıvırıyoruz. 
  5. Kenar kısımlarına biraz sıvı yağ ile açtığımız yumurta sarısını sürüyoruz.
  6. 200 derecede 25-30 dakika arası pişiriyoruz.
      Afiyet olsun...