Tatlı Tarifler

GLUTENSİZ FRAMBUAZ VE YABAN MERSİNLİ TART

Temmuz 30, 2016 glutensizbiz 0 Yorumlar





                         

   
       Malzemeler;

 Hamur için;

      125 gr margarin vegetal
      1 yumurta
      1 su bardağı glutensiz un
      1 fiske tuz
       Yarım çay kaşığı xantham gum
      1 paket vanilya

Kreması için;

      2 su bardağı pirinç sütü
      3 kasik esmer şeker
      1 yumurta ekstratı
      2 kaşık mısır nişastası
      1 paket vanilya
      1 kaşık margarin vegetal


 Üzeri için;
   
      Frambuaz^
      Yaban mersini



     Tart  Hamurunun  Yapılışı;

 
1- Un ve pudra şekerini karıştıralım.
2-Soğuk margarini kup kup keselim.
3-Yumurta ekstratını hazırlayalım.
4-Hamurunuz kum kum olana kadar  mikserle karıştırın.
5-Tüm malzeme  kıvama geldiğinde elimizle toparlayıp  buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
6-Buzdolabından çıkan hamuru tart kalıplarımıza göre açalım.
7-Tart kalıplarını yağlayalım,kalıbın içine hamuru yerleştirelim,Yalnız hamuru kalıplardan biraz dışarı taşıralım.Tekrar hamurları yerleştirdiğimiz tart kalıplarını buzdolabında 10 dakika bekletelim.
8-10  dakika sonunda dolaptan çıkardığımız tart hamurlarının tabanını çatalla deliyoruz.
9-Tart hamurunun üzerine yağlı kağıt kesip yerleştiriyoruz onunda üzerine kuru fasulye yada nohut koyuyoruz.Bu tart hamurunun kabarmasını önleyecek.
10- 180° de 10-12 dakika arasında pişiriyoruz,pişen tartlarımızı fırından dışarı alıyoruz ve üzerindeki bakliyatları alıp tekrar  birkaç dakika daha
fırına sürüyoruz,sonrasında soğuması için fırının tel ızgara kısmına, fırının dışına alıyoruz.

KREMASININ HAZIRLANMASI;

1-Süt, hazırlanmış yumurta ekstratı,şeker ve nişastayı karıştırıp,ocak üzerinde pişmeye alıyoruz
2-Krema kıvamına gelince margarin ve vanilyayı ilave edip,ocaktan alıyoruz.
3-Kremayı soğumuş tart kalıplarının içine döküyoruz,Tekrar soğumaya bırakıyoruz
4-Soğumuş tartımızın üzerine meyvelerimizi yerlestiriyoruz
5-Üzerine agar agar ile hazırlanan jöleyi fırça yardımıyla sürüyoruz,dilerseniz bu işlemi yapmayabilirsiniz.

  Yapılışı zaman alır gibi görünüyor ama tam anlamıyla tadımlayınca değdiğini anlıyorsunuz,afiyet olsun..;
 Bu arada üzerine sadece çilek ya da böğürtlen de koyabilirsiniz,her haliyle müthiş bir lezzet....









       

 


 
   


0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum