ARNAVUT CİĞERİ

Mart 18, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

 Arnavut Ciğeri


  • 400 gr kuşbaşı kesilmiş ciğer
  • 1 su bardağına yakın schar mix b
  • 1/2 ince doğranmış kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ


  1. Derin bir kaba unu alalım. İçine tuz ilave edip karıştıralım.
  2. Sudan geçirdiğimiz ciğerleri unlu karışımın içine alalım. Ciğerleri una bulayalım.
  3. Süzgeçte fazla unu eleyelim.
  4. Sıvı yağı koyduğumuz tavada ciğerleri pişirmeye alalım.
  5. Pişmeye yakın karabiber ilave edelim.
  6. Pişen ciğerlerimizi servis kabımıza alıp aynı tavada kuru soğanı da pembeleşene kadar kavuralım. Tuz ve sumak ile tatlandıralım. Servis tabağımıza alalım.

 Afiyet olsun....

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum