Kek Tarifleri

HERKÜL KEK

Mart 22, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

Gluten, yumurta, süt ve süt ürünleri olmadan...

  • 3 adet havuç
  • 3 parça pırasa
  • 1.5 su bardağı badem sütü
  • 1/3 su bardağı zeytinyağ
  • 3 çorba kaşığı karışık filiz unu
  • 3 çorba kaşığı teff unu
  • 3 çorba kaşığı mercimek unu
  • 1 tatlı kaşığı karnıyarık otu tohumu tozu
  • 1 paket glutensiz kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tofu


  1. Pırasa ve havuçu küçük küçük doğrayalım.
  2. Ayrı bir kasede badem sütü, zeytinyağını karıştıralım.
  3. Karışık filiz unu, teff unu ilave edelim, karıştıralım.
  4. Mercimek unu, kabartma tozu, karnıyarık otu tohumu tozu ve tuzu ilave edelim.
  5. Doğradığımız havuç ve pırasayı ilave edelim ve karıştıralım.
  6. Dilediğiniz kadar tofu ilave edelim.
  7. 170 derecede 40 dakika kadar pişirelim.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum