Ekmek Tarifleri

GLUTENSİZ EKMEK

Mart 01, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

 Glutensiz Ekmek


  • 1 su bardağı badem sütü
  • 4/1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mix gom
  • 1/2 çay bardağı ay çekirdeği içi
  • 1paket yuvam glutensiz maya
  • 2,5 su bardağı Sinangil glutensiz un (karabuğday, kinoa, teff, mısır unu)


  1. Badem sütü ve suyu karıştırma kabına alalım.
  2. Mayayı 1/2 çay bardağı ılık su ile açalım ve karıştırma kabına ilave edelim.
  3. Un, mix gom ve ardından tuzu ilave edelim. 
  4. Elimize yapışır bir kıvamda bir saat mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamurun içine çekirdek içlerini koyalım. 
  6. El yardımıyla açalım biraz un serpelim.
  7. Katlayarak ele yapışmaz bir hamur elde edelim.
  8. Şekillendirip tekrar 45' mayalanmaya bırakalım.
  9. 200 derecede  de 40-45' arası pişirelim.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum