Makarna Pilav Tarifleri

GLUTENSİZ RAVİOLİ

Mart 23, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

Glutensiz Ravioli

  • 2 su bardağı mix b
  • 1/2 su bardağı mısır irmiği
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karnıyarık otu tohumu tozu
  • 2 yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı su 
  • 1/2 kilo ıspanak


  1. Un ve mısır irmiğini karıştırma kasesine alalım.
  2. Tuz ve karnıyarık otu tohumu tozunu ilave edelim karıştıralım.
  3. Yumurta sarısı ilave edip tekrar karıştıralım.
  4. Yavaş yavaş suyu ilave edelim. Sert bir hamur elde edelim.
  5. Üzerini kapatıp yaklaşık 30 dakika beklemeye alalım.
  6. Ispanakları kavuralım, soğumaya alalım.
  7. Hamuru üçe bölüp sırayla açalım.
  8. Bardak yardımıyla keselim.
  9. İçine ıspanak harcından koyup kestiğimiz parçayla üzerini kapatalım. 
  10. Bir boy daha küçük bardakla hafifçe bastırıp açılmasını engellemiş olalım. Çatal yardımıyla kenarlarını bastıralım. 
  11. Tüm hamur bittiğinde kaynayan tuzlu suda haşlayalım. haşlanan suya ıspanak parçaları ilave edelim.
  12. Dilerseniz parça tofu ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum