Kurabiye Bisküvi Tarifleri

KABAK ÇEKİRDEKLİ KURABİYE

Mart 02, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

 Kabak Çekirdekli Kurabiye

  • 1.5 su bardağı nohut unu
  • 1/2 su bardağı badem sütü
  • 1 çay kaşığı mix gom
  • 50 gr sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı kabak çekirdeği içi 



  1. 1 su bardağı nohut ununu ve mix gom karıştırma kabına alalım.
  2. Badem sütünü ilave edelim ve 5 dakika kadar unun sütü çekmesini bekleyelim.
  3. Tuzu ilave edelim.
  4. Kıvamını kontrol ederek kalan 1/2 su bardağı nohut ununu da ilave edelim.
  5. Ele yapışmayan bir kıvam aldığında kabak çekirdeği içlerini ilave edip elimizle hamuru toparlayalım.
  6. 170 derecede 35' kadar kontrol edelim. Altı pembeleştiyse fırın teline alıp soğumaya bırakalım.

      Afiyet olsun...



0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum