Hamur İşleri

GÜL BÖREĞİ

Mart 31, 2021 glutensizbiz 1 Yorumlar

Gluten, yumurta

Süt ve süt ürünleri olmadan...


 2 su bardağı su

1 çay kaşığı tepeleme mix gom

3.5 su bardağı schar mix b

2 çay kaşığı tuz

Patatesli harç için;

2 patates 

1 kuru soğan

1çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Pırasalı harç için;

2 pırasa

1 çay kaşığı tuz

1çay kaşığı karabiber

Sos için;

2 su bardağı ev yapımı badem sütü

1su  ardağı sıvı yağ

1 yumurta sarısı



Kabımızın içine önce su daha sonra 2 su bardağı mix b unu, tuz ve mix gom alıp karıştıralım.

Kalan unu azar azar ilave edelim ve ele yapışmayan bir kıvamda hamur elde edelim.

Hamur dinlenirken iç malzemeyi hazırlayalım.

Pırasayı doğrayıp, biraz kavuralım. Tuz ve karabiberi ekleyelim.

Patatesi rendeleyip içine tuz ve karabiberi ekleyelim.

Dinlendirdiğimiz hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.

Bezeleri açabildiğimiz incelikte açalım.

İçerisine hazırladığımız sostan gezdirelim. Dilediğiniz harçtan içine koyalım ve saralım. Döndürerek şeklini verelim ve fırın tepsisine alalım.

Afiyet olsun...







1 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum