Hamur İşleri

GLUTENSİZ POĞAÇA

Mart 16, 2021 glutensizbiz 0 Yorumlar

Gluten, YUMURTA, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

  • 2.5 su bardağı mix bread
  • 1 çay kaşığı mix gom
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı badem sütü
  • 1/2 çay bardağı suda açılmış glutensiz maya

İç malzeme;

  • 2 adet közlenmiş patlıcan
  • 50 gr kıyma
  • 1 küçük kuru soğan
  • karabiber 
  • tuz


  1. Tüm malzemeleri karıştırıp, yoğuralım.
  2. 45 dakika beklemeye alalım.
  3. Bu arada iç harcı hazırlayalım. Kuru soğanı kavuralım.
  4. Kıymayı ilave edelim, kavuralım.
  5. Karabiber ve tuzu ilave edelim.
  6. En son közlenmiş patlıcanı ilave edip kavurduktan sonra soğumaya alalım.
  7. Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde parçalar alıp içini açalım ve dilediğiniz malzemeyi orta kısmına koyalım ve kapatalım.
  8. Yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim
  9. 170 derecede yaklaşık 45 dakika pişirelim.
  10. Fırından çıktıktan sonra üzerine biraz su serpelim ve bir örtü örtelim ve kapakla kapatalım. Soğumaya bırakalım.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum