ENFESTO
ENFESTO
- 6 tane hurma
- 1,5-2 çorba kaşığı ay çekirdeği içi
- 1,5 çorba kaşığı badem sütü
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı
- Çekirdekleri çıkartılmış hurmaları rondodan geçirin
- İçerisine çekirdek içlerini ekleyin tekrar rondodan geçirin.
- Üçte birini ayırıp buzdolabınızın derin dondurucu kısmında bekletin.
- Kalan malzemeye kakao, vanilya, hindistan cevizi yağını da ilave edin, yeniden rondoda çekin
- Bu karışımı da 6-8 dakika arası derin dondurucuda bekletin.
- İki ayrı karışımı da derin dondurucudan alın. Alt tabanı çekirdekli olan karışımı koyun, şekil verin. Burada ister şekillendirici ister bir bıçak yardımıyla bu şekli verebilirsiniz.
- İkinci katını da diğer karışımı koyup şekillendirelim ve beş dk. kadar daha derin dondurucuda bekletip sonrasında istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun...