KARNABAHAR KIZARTMASI

KARNABAHAR KIZARTMASI            

  

  Karnabaharı seven her türlü yer sevmeyene alternatif üretip denemek de fayda var. Baktın buda mı olmuyor, akışına bırak gitsin... Bu konuda şanslı insanların arasındayım sanıyorum. Yemek seçmek pek evimizde oluşan  bir durum değildir ancak farklı tatlar tüketmeyi sevdiğimiz için denemeler yapmayı severim. Bu hepinizin evinde pişen karnabahar kızartması, gluten içermeyen badem sütlü haliyle bir de benim elimden deneyin istedim.


  • 1 orta boy karnabahar
  • 1/2 su bardağı schar mix b
  • 1/2 çay bardağı  maden suyu
  • 1/2 çay bardağı badem sütü
  • 1 yumurta sarısı 
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz


  1. Karnabaharları istediğiniz boyutta ayırıp bir tencerede haşlamaya alıyoruz, içerisine zerdeçal ilave ediyoruz. Haşlanan karnabaharları süzüp bir kasede bekletiyoruz.
  2. Un, maden suyu, badem sütü, yumurta sarısı, tuz  tüm malzemeleri iyice çırpıyoruz.
  3. Çırpılan un karışımını haşlanan karnabaharı buluyoruz.  Kızgın bir tavada az sıvı yağ ilave ederek üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun...



ENFESTO

 ENFESTO





  Hurma, şeker oranında her ne kadar yüksek bir değerde olsa da lif bakımından oldukça zengin bir besindir ayrıca tatlı kaçamakları için de lezzetli bir kurtarıcıdır. Bir çok çeşidi bulunan hurmanın bana en lezzetli ve yumuşak geleni kudüs hurması olduğundan tercihimi bu yönde kullanmak doğru gelir. Şimdi bu hızlı tarifin doğuşu şöyle oldu canımız tatlı istedi ancak dışarıdan aldığım tatlıyı oğluma yedirmem mümkün olmadığı için önce getirden siparişi verip sonrasında on beş dakikalık bu hızlı pastayı hazırladım. Lezzeti yerinde, pratik ve anlık bir tatlı. Deneyin, pişman olmazsınız...

  • 6 tane hurma
  • 1,5-2 çorba kaşığı ay çekirdeği içi
  • 1,5 çorba kaşığı badem sütü
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı



  1. Çekirdekleri çıkartılmış hurmaları rondodan geçirin
  2. İçerisine çekirdek içlerini ekleyin tekrar rondodan geçirin.
  3. Üçte birini ayırıp buzdolabınızın derin dondurucu kısmında bekletin.
  4. Kalan malzemeye kakao, vanilya, hindistan cevizi yağını da ilave edin, yeniden rondoda çekin
  5. Bu karışımı da 6-8 dakika arası derin dondurucuda bekletin.
  6. İki ayrı karışımı da derin dondurucudan alın. Alt tabanı çekirdekli olan karışımı koyun, şekil verin. Burada ister şekillendirici ister bir bıçak yardımıyla bu şekli verebilirsiniz.
  7. İkinci katını da diğer karışımı koyup şekillendirelim ve beş dk. kadar daha derin dondurucuda bekletip sonrasında istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...


AVOKADO KREMALI PANCAR PASTA

AVOKADO KREMALI PANCAR PASTA

                                                

            Kim demiş sağlıklı yaş pasta olmaz diye? Pastaları gördüğümüzde içeriğinden tedirginlik duysak, yemesi lezzetli gelmese dahi görüntüsünden dolayı bir iç çektiğimiz oluyordur diye düşünüyorum. E bizde vegan ve glutensiz güzel tariflere doğru yönümüzü çeviririz. Değil mi ama. İçerisinde pancarın en doğal hali olan bu pasta size hem görsel olarak hem de tat olarak doyuracaktır.
Herkes hazır mı? Unutmadan kremadan kesinlikle vazgeçemeyeceksiniz...
   
     Kek için malzemeler;
 
        2 adet haşlanmış pancar
        1.5 su bardağı badem sütü
        1 su bardağı esmer şeker
        2 çay kaşığı kabartma tozu
        2 çay kaşığı karbonat
        125 gr kakao
        60 gr hindistan cevizi yağı
        2 çay kaşığı vanilya
        75 gr badem unu
        1 su bardağı schär mix c
         Bir fiske tuz

            Krema için;
 
        2 yumuşak avokado
        40 gr kakao
        160 gr agave şurubu
        25 gr erimiş hindistan cevizi yağı
        Yarım çay bardağı sıvı kahve
        2 silme tatlı kaşığı türk kahvesi
        Portakal esansı




    Yapılışı;

    1-Haşlanmış pancarları blenderdan geçirelim.
    2-Üzerine badem sütünü ekleyelim.
    3-Esmer şekeri ilave edelim ,karıştırmaya devam edelim.
    4-Erimiş hindistan cevizi yağını ilave edelim.
    5-Badem unu, schär mix c, kakao, vanilya, kabartma tozu, karbonat ve tuzu sırasıyla ilave edelim.
    6-Harcı iki adet kek kalıbına eşit ölçülerde paylaştıralım.
    7-180°de 35-40' pişirelim.


 Krema;

    1-Avokadoları ikiye keselim çekirdeğini çıkarıp iç kısmını bir kaşık yardımıyla çıkaralım, blender ile krema kıvamına gelene dek karıştıralım. 
    2-Kakao, agave şurubu, portakal esansı, kakao ve kahveleri katıp pürüzsüz bir krema elde edelim.
    3-Buzdolabında 2 saate yakın bekletelim.
    4-Kekin üzerine kremayı sürelim, ikinci kat keki koyalım kremayla kekin tamamını kaplayalım.
    5-Kaplanan keki istediğiniz şekilde süsleyelim, ben damla çikolata tercih ettim, isterseniz kuruyemiş ile de süsleyebilirsiniz
  Afiyetler olsun...









BRÜKSEL LAHANALI MAKARNA

BRÜKSEL LAHANALI MAKARNA




 Çocuklar ve makarna ayrılmaz bir bütün. O kadar çok seviliyor ki anne olarak bu durumu kullanmayan yoktur sanıyorum. Haftada bir hadi belki iki en fazla. Keyifli hale dönüştürerek sunmak çocuklara da iyi geliyor bence. 


  • 1 paket patsavılla rotını
  • 400 gr brüksel lahanası
  • 1,5 su bardağı domates suyu
  • 1 sarımsak
  • tuz
   

Makarnaları tuzlu suda haşlıyoruz. 
Makarnalar bir kenarda haşlanırken brüksel lahanalarını temizleyip eğer büyüklerse ikiye bölebiliriz ve zeytinyağda kavuruyoruz. 
Kavrulan lahanaların üzerine ev yapımı domates suyunu ilave ediyoruz. 
Pişmeye yakın sarımsağı ilave edelim. Biraz çevirip sarımsağı içerisinden alalım.
Haşladığımız makarnaları Brüksel lahanasının içerisine dökelim ve karıştıralım. Ve servise hazır
Afiyet olsun...






KESTANE TOPLAR

 

KESTANE TOPLAR





 

 Bazı zamanlar canımız tatlı ister ancak uğraşmak zor gelir, vazgeçeriz. Tam da bu dönemlere uygun bir denemem var bugün. Lezzeti yerinde kıvamı enfes yapımı da bir o kadar pratik. Yazdan kurutulmuş dut ve kış için vazgeçilmezler arasında olan kestane. Kestane gluten içermediği için alerjen ya da çölyaklı bireylerinde tercih sebebidir. Suda haşlanır, buharda ya da fırında pişirilir ama en güzeli şüphesiz mangal ateşinde olanıdır. Kestaneyi sade tükettiğimiz gibi aynı zamanda tatlılara, pilavlara ya da un haline getirilip hamur işlerinde de kullanırız.  Bende vakti gelmişken kestaneden ve dut kurusundan ürettiğim kestane topları ile damak tadımıza bir yenilik katmak istedim. Hadi başlayalım...



  • 4 çorba kaşığı dut kurusu
  • 15 adet haşlanmış soyulmuş kestane
  • 4 çorba kaşığı badem sütü
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı
  • Üzerindeki çikolata için; 
  • 1 tane mayalıhane çikolata ( 23 gr )
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı


  1. Rondonun içine dut kurularını koyup una yakın ama biraz daha taneli bir hale getiriyoruz.
  2. Haşlanan kestaneleri de içerisine ekleyip tekrar çekiyoruz.
  3. Üzerine badem sütünü ilave edip birleşmesini sağlıyoruz.
  4. Hindistan cevizi yağını da ekleyip rondoda son kez çekip elimizle şekil veriyoruz.
  5. Buzlukta 10 dk bekletmeye alıyoruz.
  6. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritip içerisine hindistan cevizi yağını ilave ediyoruz.
  7. Buzluktan çıkardığımız topları erittiğimiz çikolatada gezdiriyoruz. Tekrar buzlukta 5 dakika dinlendirip servise hazır hale getiriyoruz. Sağlıklı bir tatlı daha...

afiyet olsun...








Mayalıhanenin süt içermeyen çikolatası. İçerisinde kakao yağı, şeker, kakao, emülgator (ayçiçek lestisini) bulunmaktadır














SEBZE ÇORBASI

Gluten, Yumurta

Süt ve Süt ürünleri olmadan...





 



Bugünlerde masmavi gökyüzünü görüp havaya aldanmamak gerekli, dışarıya çıkmak her ne kadar korkutsa da çıktığımız dönemlerde de kışın kendini hissettirmeye başladığını görüyoruz. Bolca vitamin desteklerine sığınırken asıl desteği yediklerimiz içtiklerimizden aldığımızı unutmamalıyız. Tabi bu konuyu da uzunca tartışabiliriz. GDO (genetiği değiştirilmiş organizmalar) suyla oynanmamış, dalından koparılmış ya da güvenle tüketiciye ulaştırılan ürünlerin sayısı son günlerde artan talep üzerine oldukça çoğalmaya başladı. Bu açıdan biraz daha iyi hissedebiliriz ancak bir çok meyve ve sebzede halen farklı uygulamalar yapılarak özüne uygun bir şekilde üretimi yapılamıyor diyerek  almamız gereken vitaminin aslında tamamen doğadan gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabi vücutta üretilemeyenler bu duruma dahil değil. Buna istinaden şöyle havaya ve şartlara uygun sıcacık bir çorba içmek içimizi ısıtmaya kafi gelecektir. En sevdiğim kurtarıcı olarak gördüğüm çorbalardan biri daha...




1 parça pırasa

1 tane havuç

1/2 küçük boy kereviz

1 patates

1 soğan

1 parça bal kabak

1 kase kesilmiş lahana

1 çorba kaşığı ev yapımı salça

5-6 adet karanfil

8-10 adet tane karabiber

1 parça taze zencefil

1 parça taze zerdeçal

Tuz


Pırasa, havuç, kereviz, patates, soğan, kabak, lahana büyük küpler halinde keselim, tencerenin içinde sıvıyağ ile beraber kavuralım. Kavrulan sebzelerin üzerine dört su bardağı su koyalım ve kaynamaya bırakalım. Blender yardımıyla sebzeleri ezelim. Tel süzgeç ya da hazırlanan pamuk bir kese içerisine karanfil karabiber koyalım. Taze zencefil ve zerdeçalı da ekleyip kısık ateşte 15 dakika daha kaynatalım. Kaynayan çorbanın içinden son eklenen malzemeleri çıkartalım. Çorba servise hazır.

Afiyet olsun...


 PATLICAN EZMELİ GEVREK




Tuzlu atıştırmalıklara bir yenisini daha ekleyelim. İçerisinde közlenmiş patlıcan olan bu yeni atıştırmalık kıtır, bir kaç gün tazeliğini koruyor. Derin dondurucuda rahatlıkla saklayıp tüketebileceğimiz yiyeceklerin arasına girdi kendileri. Sarımsak kokusunu herkes sevmez ama bu kıtıra o kadar yakıştı ki sevmeyenler bile bizde deneyelim diyebilir. Üzerine biraz sürme peynir, enfes...



Son zamanlarda keşfettiğimiz Trakya Çiftliği marka sürme peynirlerden deneyebilirsiniz. Otlu ve sadesini kullandık lezzeti yerinde. Daha bir çok çeşidi olan bu vegan peynirleri bünyesinde barındırıyor.

  
Hadi denemek isteyenler kalkın kalkın, kendi ellerinizle yaptığınız enfes gevreğin tadına sizde bakın
  • 1,5 su bardağı schar farına
  • 1 su bardağı sinangil glutensiz un
  • 1,5 su bardağı mix B
  • 1paket glutensiz maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1/4 su bardağı zeytinyağ
  • 1/2 su bardağı badem sütü
  • 1 su bardağı közlenmiş patlıcan ezmesi
  • 1 tane yağ biberi (kapya biber) minik doğranmış 
  • 2 diş sarımsak


 Schar farina, Sinangil unu ve tuzu karıştırıyoruz. Mayayı ilave ediyoruz. Sıvıyağ ve zeytinyağını ilave edip yoğuruyoruz, Közlenmiş patlıcanı badem sütünü de ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz, minik doğranmış kapya  biberi ve sarımsağı ekliyoruz. En son mix B unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 10 cm çapında bir silindir yapıp birer parmak kalınlığında kesip fırın tepsisine diziyoruz. 165 derece fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. Fırın telinin üzerinde soğumaya bırakıyoruz. Kıtır kıtır enfes atıştırmalıklarımız hazır. Afiyet olsun...

GLUTEN, YUMURTA, SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİ OLMADAN...

 ZENCEFİLLİ YUMYUM



Diyorum ki kışı hissetmeye başlıyoruz biraz biraz sonra yazı ne kadar hissettik ki diyorum kendi kendime. İliklerimize kadar zorladı bu yaşanılanlar. Dünyayı yoran bu pandemi sürecinde artık neyi ne kadar hissettiğimizi fark etmez olduk. Hiçbir şey yaşanmamış gibi hayata devam etmeye çalışmakta güç, varlığını kabul etmek de ancak bir yerden akışına da bırakmak gerekli hayatı. Tecrübeyle sabit. Bilenler bilir, kaçarken yakaladı bizi de, şükür ki atlattık. Sonra hayatı yarım bırakmamak için yeniden sarıldık sevdiğimiz her şeye. Uzun zaman sürecek belki ama geçecek ya da bu sürece alışmak bize geçtiğini düşündürecek. Kim bilir...

 Şimdi diyorum ki her şeyi bir an unutalım güzel bir kahve, çay ya da badem sütü nasıl isterseniz, hazırlayalım yanına da zencefilli yum yum, mis gibi keyfine varalım. 

  • 1/2 su bardağı pirinç unu
  • 1 su bardağı GNK gutensiz nişastalı karışım
  • 1/2 çay kaşığı gomme de guar
  • 1/2 su bardağı agave şurubu
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı badem sütü
  • 1 su bardağı sarı mercimek unu
  • 2 tatlı kaşığı zencefil



 Tüm unları bir kabın içerisinde iyice karıştırıyoruz. Zencefili ekliyoruz. Badem sütü, agave şurubu ve en son sıvı yağı ilave ediyoruz ve çok iyi yoğuruyoruz. Oyun hamuru kıvamında yumuşacık bir kıvam elde ediyoruz. 2,5* 2,5 kare şekil veriyoruz üzerine bıçak yardımıyla kesikler atıyoruz. 165 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Fırın telinin üzerinde soğumaya alıyoruz. Kurabiye kıvamından ziyade daha çok tatlı bir ekmek yeme hissi uyandırıyor damakta.

Afiyetler olsun...



TERBİYELİ TAVUK SUYUNA ÇORBA






Aslında hepimizin evinde pişen klasik bir çorba. Bu çorbanın da tarifi olur mu demeyin! Klasik un hayatımızdan çıkınca hangi unla ne kadar kullanırsam nasıl bir kıvam tuttururum. Mamaya mı döner yoksa sıvı mı kalır diye zorlanmamak için mısır nişastasına başvurmak durumunda kaldım ve en ideal kıvamı ancak bu şekilde oluşturdum e yazmadan da olmazdı. Belki birileri de benim gibi bu noktada takılmış olabilir. Hadi başlayalım.



  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay bardağı glutensiz arpa şehriye
  • 1 Çorba kaşığı maizena (mısır nişastası)
  • 1 yumurta sarısı (alerjisi olanlar sade un ile terbiye yapabilirler, oğlumun yumurtanın beyazına alerjisi olduğu için sarı kullanabiliyorum.)
  • 1 çorba kaşığı ev yapımı salça
  • 1 kase küçük küçük doğranmış tavuk
  • 1 çay kaşığı tuz
 
 Tencerenin içerisine ev yapımı salçayı alıp, kavuruyoruz. Üzerine tavuk suyumuzu ilave ediyoruz. Kaynamaya başlayınca glutensiz arpa şehriyeyi ve tuzu ilave ediyoruz. Arpa şehriyeler yumuşadığında ılınması için ocaktan alıyoruz. Bir kasede nişastayı biraz suyla açıyoruz içine yumurta sarısını ilave edip çırpıyoruz. Kaynattığımız çorbanın suyunda bir kepçe alıp yavaşça hazırladığımız karışıma döküyoruz, iyice çırptıktan sonra tencerenin içerİsine tüm kaseyi döküp ocakta 10 dk daha kaynatıp servis ediyoruz



GLUTEN, YUMURTA, SÜT ve SÜT ÜRÜNLERİ OLMADAN...


   ELMA KONSANTRELİ KABAK TATLISI

   

Bal kabağı kış aylarına girdiğimiz şu günlerde , tam da mevsimi gelmişken yapılmadan olmazdı. Sırası geldi ve mutfağa girildi. Seven kadar sevmeyen de olabilir tabi ancak bizim evde oldukça fazla pişer. Fırında pişeni enfestir kendi tadıyla. Bu sefer değişiklik olsun yeni bir tat daha deneyelim derken gayet lezzetli, kıvamı yerinde bir tatlı çıkarmama neden oldu elma konsantresi. 

 Beyaz şeker, kendileriyle yolumu uzunca bir süre kesmiştim yerine gelebilecek alternatif ürünler kullanmaya çabalarken elma konsantresiyle tanışmış oldum. Gayet başarılı sonuçlar veriyor. Agave, ksilitol, stevia, akçağaç şurubu yanına bir de elma konsantresi ekleyelim. Denemenizi tavsiye edebilirim.


  •  1 kilo temizlenmiş bal kabağı
  • 1 su bardağı elma konsantresi
  • 5- 6 adet karanfil
  • 2 kaşık tahin (sevenlere)
Temizlenmiş kabakların üzerine elma konsantresini ekleyip ocağa alıyoruz. Biraz kaynadıktan sonra karanfilleri ekleyip ocakta kaynamasını ve suyunu çekmesini sağlıyoruz. Kabaklar piştiğinde ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Ceviz, tahin, kaymak nasıl arzu ederseniz bu şekilde servise hazırlıyoruz

 Afiyet olsun...

GLUTEN, SÜT, YUMURTA OLMADAN...

                                                     SAĞLIKLI EV YAPIMI NUTELLAM

  

 Hangimiz abur cubur söz konusu  olduğunda hayır diyebiliyoruz ki! Yemesi güzel ama bir o kadar da sağlıksız bir çok ürünü satın alıp evlerimize taşıyoruz.Tamam hepsini hayatımızdan çıkaramaya biliriz ama yeni tatları denemek de fayda var. Sağlıklı yaşamın biraz olsun ucundan yakalamaya ne dersiniz



  • 8 tane kuru erik
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı tahin
  • 3 çorba kaşığı agave şurubu veya 3 çorba kaşığı elma suyu konsantresi

   1-Kuru erikleri bir gece önceden suyla ıslatıp buzdolabında bekletiyoruz.
   2-Tüm malzemeleri rondodan geçirip, afiyetle kahvaltılarda tüketiyoruz.
İşte bu kadar pratik ve sağlıklı bir kahvaltılık. Yaklaşık bir hafta kadar cam bir kavanozun içerisinde buzdolabında bozulmadan muhafaza edebilirsiniz.





Glutensiz Çìğ Börek





   Schär mix B glutensiz Un
   1 yumurta ekstratı
   Su tuz

      İç harcı için;

   100 gr kıyma
   Soğan
   Karabiber
   Tuz
   Su


     Yapılışı;

  1.Öncelikli olarak yumurta ekstratını hazırlıyoruz
  2.Yaklaşık olarak 2 su bardağı unun içerisine hazırladığımız yumurta ekstratını ,tuzu ekliyoruz.Yavaş yavaş suyu ilave ediyoruz.Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. 15 dakika dinlendiriyoruz.
  4.Bu arada soğanı rendeliyoruz.
  5.İçine kıyma karabiber ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.Su ile biraz sulandırıyoruz.
  6.Hamurdan kayısı büyüklüğünde hamur koparıp açıyoruz.
   7.İçerisine kıymalı harçtan koyup  kapatıyoruz.Tırtıklı rulo bıçakla kesiyoruz
   8.Kızgın yağda pişiriyoruz.

   Afiyet olsun..

GLUTEN, SÜT, YUMURTA OLMADAN...

   

     NOHUT' LUM

                        

                                                     




 Sonbaharın son günlerinde,  sizlere yeniden merhaba demek istedim. Her güne bir tarifle devam etmek, yeni deneyimler kazanıp yeni fikirler üretmek bana da güzel gelecek. Ben nohut'lum tuzlu kurabiyeyi çok sevdim. İlk fırından çıktığında kokusuyla yeme isteği uyandıran, damaklarda dışı çıtır içi daha yumuşak bir tat bırakan tuzlu kurabiye tarifi oldu.

Artık tarife geçmeye ne dersiniz ?

  • 2 su bardağı nohut unu
  • 1/2 su bardağı schär mix B glutensiz un
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı badem sütü
  • 1 domates ince kesilmiş
  • 3 tatlı kaşığı çörekotu 
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu


Tüm malzemeleri derin bir kabın içine koyup, yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir kıvam aldığında yuvarlayıp elimizle yassı bir şekil veriyoruz. Sonrasında 180 derecelik fırında  30-35 dakika pişiriyoruz. Fırın telinin üzerinde soğumaya bırakıyoruz. Israrla tavsiye ediyorum. Deneyin, çok seveceksiniz...

LAZANYA





           



      &   glutensiz lazanya hamuru
      &.  200 gr kıyma
      &   yeşil ve kırmızı biber
      &    tuz
      &.   karabiber
      &    soğan (ben soğan kullanamıyorum,son dönemlerde oğlumun midesine dokunuyor)
      &    1 çorba kaşığı salça
     
Beşamel sos için;
   
     &. 25 gr  topiaco Nişastası
     &  1 su bardağı badem sütü
     &  2 çorba kaşığı badem kreması
     &  1  çorba kaşığı vegetal margarin

             🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽


   1   İlk olarak iç harcını hazırlamakla başlayalım. Soğanları yemeklik doğrayıp tavada kavuralım.
   2   Kıymayı ilave edelim.
   3   Küçük doğranmış biberleri de ilave edelim, kavrulmaya bırakalım.
   4   Salçayı ilave edelim, yarım çay bardağı da su ilave edelim. Bir kaç dakika daha pişmeye bırakalım.
   5   Diğer taraftan beşamel sosu hazırlayalım. Tavamıza  vegetal margarini alalım.
   6   Eridikten sonra topiacoyu ekleyelim, karıştırmaya devam edelim.
   7   Kokusunu hafif aldıktan sonra yavaş yavaş sütü ilave edelim, topaklanmaya müsaade etmeden hızlı bir şekilde çırpalım.( Topaklanırsa da dert değil  çırpıcı mikserle iki saniyede kurtulun gitsin👌😊) Veee beşamel sos da hazır, şimdi son aşama kat kat dizmek ve fırınlama...
    8   Uygun bir kabın içerisine lazanya  hamurunu koyalım, üzerine  beşamel sosu güzel bir şekilde yayalım .Beşamel sos üzerine de kıymalı harç koyalım ve lazanya  hamurları  bitene kadar bu işlemi tekrar edelim.
    9   En üst katını beşamel sos ile kaplayıp fırına verelim. 180°lik fırında 40-45dk arası pişirelim. Batu' ya süt ürünleri yasak olduğu için ben kaşar rendesi kullanmadım, tabi herhangi bir etkileşim olmuyorsa bünyenizde, siz kaşar rendesiyle daha da iyi bir sonuç alabilirsiniz

    Afiyetler olsun.......


Unutmadan...lazanya katlarının durumuna göre beşamel sosunuzun ölçüsünü iki katına çıkarabilirsiniz!!
                     


     Bu arada benim kullandığım lazanya hamurunun markası Gerblé. Kullanmadan önce haşlamanıza da gerek yok. Oğlum sevdi, e Batu sevdiğine göre bu iş tamamdır😉😉

KURABİYE














  🍭1.5 su bardağı schär mehl un
  🍭1 su bardağı esmer pirinç unu
  🍭3 çorba kaşığı lupin un
  🍭100 gr vegetal margarin
  🍭1/2 su bardağı agave şurubu
  🍭1 yumurta ekstratı
  🍭1 paket vanilya
  🍭Keten tohumu,chia,susam ve kabak çekirdeği karışımı

                &&&&&&&&&&&&&&



   1-Unların hepsini bir kabın içerisine alıp karıştırıyoruz.
   2-Margarini ekliyoruz.Ben margarini bir saat kadar derin dondurucuda bekletiyorum.Vegetal margarin yumuşak bir kıvamda olduğu için biraz dondurmak hamuru toparlamak da zorlanmamızı engelliyor.
   3-Yumurta ekstratı ve agave şurubunu ekliyoruz.Yoğurmaya devam ediyoruz.
   4-En son vanilya  ve chia tohumlu karışımı ekliyoruz.
   5-Şekil veriyoruz.
   6- 165°de 30 dakika pişiriyoruz.
   7-Kurabiyeleri telin üzerinde soğumaya alıyoruz.
 
Yaklaşık üç gün kadar bayatlamadan tüketilebilir.
Bayatladığını düşündüğünüzde un haline getirip yeni bir tada dönüştürebiriz.






            Tatlış

Bunun için un haline getirilmiş kurabiyeler
2 çorba kaşığı schär un
1/2 çorba kaşığı silme kakao
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
1/2 su bardağı agave şurubu

1-Vanilya ve un haline getirilmiş kurabiyeler hariç tüm malzemeleri karıştırarak bir tencerede pişiriyoruz.
2-Kaynamaya başladığında vanilyayı ilave edip ocaktan alıyoruz.
3-Sırasıyla un haline getirilmiş kurabiyeler ve puding kaselere koyuyoruz.Buzdolabında en az iki saat beklettikten sonra servise hazır.

     afiyetler olsun....