Nohutlu Salata

2 su bardağı haşlanmış nohut

10-12 tane roka

1 közlenmiş  doğranmış kapya biber

5-6 tane kornişon turşu

Zeytinyağ

1/2 çay kaşığı zencefil

1/2 çay kaşığı zerdeçal 

Tuz

Kapya biber ve kornişonu küçük küçük doğrayalım. İçine tüm malzemeyi ekleyip karıştıralım. Servise hazır.

Afiyet olsun...

Seni Yine Çağırıyorum Rafine Şeker Olmadan Bir Hayat Var

Canınız, canımız tatlı isteyebilir. Üstelik bu kadar rafine şekerin içine gömülmüşken bu istek maalesef ki rafine şekerli tatlılara doğru eğim de gösterebilir. Peki rafine şekeri bırakmayı denedin mi? Bi denesen... Belki ilk zamanlar bu tatlar sizi tatmin etmeyebilir ancak rafine şekerden uzaklaşmaya başladıkça her yediğimiz yemeğin lezzetini giderek daha fazla almaya başlıyoruz. Sanki damağımızın pası yavaş yavaş temizleniyor. Hadi, bugün de seni çağırayım. Bir kişi daha denemeye niyet ederse ne mutlu. 

Sana bu güzel günde rafine şeker olmadan bir tatlı tarifi vereyim. Seveceksin, güven bana...


1 tane elma

1 tane hurma

1 çorba kaşığı kuru dut

1çorba kaşığı kuru üzüm

1 çorba kaşığı chia tohumu

1 çay bardağı hindistan cevizi sütü ( istediğiniz sütü kullanabilirsiniz)

2 tane ceviz

Kuru dut, kuru üzüm ve cevizi rondoda çekelim.

İçine elma, hurma ve hindistan cevizi sütünü ilave edelim, tekrar çekelim.

Kaseye almadan chia tohumu ekleyip karıştıralım ve hazır

Afiyet olsun


Lokmalık Kek


1.5 çorba kaşığı bıtkisel margarin

1 yumurta sarısı

1/2 su bardağı hindistan cevizi sütü

1 su  bardağı nöbet şekeri. ( 1 su bardağı nöbet şekerini 1 su bardağı sıcak su ile bekletilerek çözülen nöbet şekerinin içinden 1 su bardağı alıp kalanını başka tariflerde kullanabilirsiniz)

2.5  su bardağı karabuğday unu

1 paket hamur kabartma tozu

1 tatlı kaşığı phsyillum 


Margarini ve yumurtayı çırpalım.

İçine önce sütü sonrasında sıvı nöbet şekeri ilave edelim.

Karabuğday unu, kabartma tozu ve phsyillum ilave edip iyi yoğuralım.

Yuvarlak şekil verdiğimiz lokmalık keklerimizin üzerine kalıp ile şekil verelim.

165 derecede yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Yumuşak kek tadnda bir kurabiye sizi bekliyor.

Afiyet olsun



Pazılı Kinoa


1 demet pazı

1.5 fincan kinoa 

1 çay kaşığı nane

1/2 çay kaşığı karabiber

Tuz

Sıvı yağ

Pazıyı ince ince doğrayalım.

Zeytinyağda kavuralım.

İçerisine sudan geçirdiğimiz kinoayı ilave edelim. 

2 fincan su ilave edelim.

Pişirmeye bırakalım.

Afiyet olsun...

Havuçlu Tarçınlı Keki Birde Karabuğday Unuyla Deneyin

 

Geçtiğimiz günlerde İnstagram da yaptığım anket sonucu, karabuğday unundan kek yapmamı istemiştiniz. Denedim ve oldu. Ben yaptım sizde denemelisiniz, diyorum çünkü lezzetini çok sevdim.😋Ayrıca rafine şeker yerine nöbet şekeri kullandım. Tarifleri denediğinizi mesajlarınızda yazıyorsunuz ve artık sizden fotoğraflarınızı da bekliyorum. Bakalım sizin elinizin lezzetiyle ne harikalar çıkmış olacak ortaya, benimle paylaşın lütfen👩🏼‍🍳
  Bu arada nöbet şekeri ilk defa kullanacaklar için minik bir tavsiye. Ben 1 su bardağı nöbet şekerine 1 su bardağı sıcak su döküp eriyinceye kadar, yaklaşık bir saat gibi beklettim.
 🤹‍♂️Ayrıca dönüştürmemi istediğiniz tariflerinizi bana iletirseniz bende sizlerle gluten, süt, yumurta, rafine şeker olmadan nasıl bir hale gelmiş olacağını deneyimlenmiş olurum. Haydi tarife geçelim.



3 rendelenmiş havuç 
20 adet ayıklanmış ceviz
Yukardan yazdığım şekliyle suyla çözülen nöbet şekerinden 1 su bardağı 
2 yumurta sarısı
1 su bardağı hindistan cevizi sütü
50 gr yaklaşık 3/2 su bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu
1/2 limon suyu
1.5 su bardağı karabuğday unu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı phsyillum 
1 çay kaşığı tarçın


Rendelenmiş havuç ve iri çekilmiş cevizleri tavada bir kaç dakika kavuralım.
Nöbet şekeri ve yumurta sarısını çırpalım.
Hindistan cevizi sütünü ilave edelim
Sıvı yağ ekleyelim, çırpmaya devam edelim.
Limon suyu ve kabuğu ilave edelim.
Karabuğday, kabartma tozu, phsyillum, tarçın sırasıyla ilave edelim, çırpalım.
Kavrulan havuç ve ceviz karışımını ilave edelim ancak soğumuş olduğundan emin olalım.
Kek karışımını kalıba dökelim ve 165 derecede 40 dakika kadar pişirelim.
Afiyet olsun



Yumoş Yumoş Bir Kek... Hadi sen de dene...



1.5 çay bardağı kuru üzüm + 2 çorba kaşığı hindistan cevizi kreması ( Şekerimiz olacak kendileri)

1 su bardağı hindistan cevizi sütü

1/3 su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı phsyillum 

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı karabuğday 

1/2 çay bardağı mandalina suyu

1 limon kabuğu rendesi

Üzüm ve kremayı rondodan çekelim. Doğal şekerimizi oluşturalım.

Üzerine süt ilave edelim, karıştıralım.

Sıvı yağı ilave edelim. Mandalina suyu ve limon kabuğunu ekleyelim. 

Ayrı bir kapta un, vanilya, kabartma tozu ve phsyillumu ilave edip karıştıralım.

Sıvı karışımın üzerine yavaş yavaş ilave edelim.

Küçük kek kalıplarına dökelim.

170 derecede 30-35 dakika arası pişirelim. 

Afiyet olsun...

Rafine Şeker Olmadan enfes Bir Lezzet Daha


KURABİYE KEK


1 su bardağı kuru dut unu

1 su bardağı siyez unu

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı phsyillum 

100 gr vegan margarin

1,5 çay kaşığı tarçın

3 çorba kaşığı Bjorg hindistan cevizi kreması

2 elma rendesi



Dut kurularını rondoda geçirelim.

Siyez unu ilave edelim. ( SİYEZ UNU GLUTEN İÇERMEKTEDİR)

Phsyillum, kabartma tozu, vanilya ekleyelim, çatal yardımıyla karıştıralım.

Margarini küp küp doğrayalım, biraz yoğuralım.

Kremayı ekleyelim ve hamur kıvamına getirene kadar yoğuralım.

Üzerine tarçın ve elime rendesi ekleyelim. Ardından şekil verelim

170 derecede 30 dakika kadar pişirelim.

Afiyet olsun...

Chia Tohumlu Kİnoa Pilavı



1 su bardağı renkli kinoa

1 bardak su

1/2 çay bardağı chia tohumu

1 közlenmiş kapya biber

1 közlenmiş yeşil biber

2 çorba kaşığı sıvıya-

Dereotu

1 çay kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı zerdeçal



Kinoayısüzgeçte sudan geçelim.

Közlenmiş biberleri minik minik doğrayalım.

Tencereye sıvıyağı ve kinoayı ekleyip biraz kavuralım.

Doğradığımız biberleri ekleyelim.

Tuz ve zerdeçallı ekleyelim.

Üzerine suyu ilave edelim, pişmeye bırakalım.

Ocaktan aldıktan sonra chia tohumu ve naneyi ilave edelim ve 10 dakika demlenmeye bırakalım.

Afiyet olsun



Cevizli Kek



  Glutensiz sayfasında glutenli tariflerde yayınlayabiliyorum aralarda. Neden mi? Ben bu yola çıkarken oğlumun yaşam şeklinin bizim hayatımızı nasıl dönüştürdüğünü anlatmak istedim. 2010lu yıllarda çok bilinmeyen, hatta farklı gıda ürünlerini bulamadığım dönemlerim oldu. Gelişen ve değişen endüstrininde etkisiyle  gelinen son noktada çok daha fazla ürün yelpazesine ulaşabilir olduk. Ancak dikkat! Arz talep doğrultusunda genişleyen piyasada maalesef ki işin ehli olmayanlar ürün içerikleriyle oynayıp aslında bizlerin sağlığıyla oynuyorlar. Dolayısıyla seçimlerimize dikkat etmek de bizim elimizde. Şimdi oğlumun gluten yasağı kaldırıldığı için bende sağlıklı ulaşabileceğim un çeşitlerini deniyorum. E deneyimlerimi paylaştığıma göre glutenli olduğunu belirterek sizlerle paylaşmaya devam ediyorum.Bugün yine siyah unuyla bir tarif var. SİYEZ UNU GLUTEN İÇERİR! diyerek tarifime geçiyorum.

1 su bardağı hindistan cevizi sütü

1/2 çay bardağı sıvı yağ

3/2 su bardağı siyez unu

1 tatlı kaşığı phsyillum 

3/1 su bardağı esmer şeker

1 limon rendesi

1/2 limon suyu

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz


Sütü ve şekeri derin bir kapta karıştıralım.

İçine sıvı yağ ilave edelim çırpmaya devam edelim. Limon suyu ekleyelim.

Ayrı bir kapta un, phsyillum, kabartma tozu, vanilya karıştıralım.

Karışımı sıvı karışıma ilave edelim. Limon kabuğu rendesi ilave edelim.

Kek kalıbına dökelim. Cevizleri üzerine dökelim ve çatal yardımıyla kek karışımın içine hafifçe gömelim.

170 derecede 25-35 dakika arası pişirelim. 

Afiyet olsun

Vegan Krem Peynir






100 gr Brezilya cevizi
1 çay bardağı hindistan cevizi kreması
1 diş küçük sarımsak

Bir gece önceden cevizleri sıcak suda beklemeye alalım.
Ertesi gün rondoda çekelim.
İçerisine kremayı ilave edelim ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar rondoda çekelim.
Ezdiğimiz sarımsağı da ilave edelim. Sarımsak sevmiyorsanız ilave etmeyebilirsiniz. 
Afiyet olsun...

Avokado Tatlı



 En lezzetlisinden bir bızztt tarif var bugün. 4 malzemeli, sağlıklı bu tatlıyı dakikalar içinde hazırlayıp kahvenizin yanında tüketebilirsiniz.

1 avokado

1.5 çay bardağı hindistan cevizi sütü

1 tatlı kaşığı mabet kakao

1/2 ça bardağı dut kurusu unu


Avokadoyu rondoda çekelim.

Sütü ilave edelim.

Un ve kakaoyu ekleyip, çekelim.

Servis tabağına alalım.

Afiyet olsun...

Hindistan Cevizi Kremalı Patlıcan

 


5 patlıcan

1 çay bardağı hindistan cevizi kreması 

1 diş ezilmiş sarımsak

1çay kaşığı karabiber

1/2 çay kaşığı nane

1 çay kaşığı tuz


Patlıcanları közleyip, temizleyelim.

Rondoda alalım. İçerisne krema  kıvamına getirelim.

İçerisine kremayı ilave edelim. Pürüzsüz bir kıvam elde edelim.

Son olarak baharatları ekleyelim ve karıştıralım. Servise hazır.

Afiyet olsun...


Patates Çorbası

 

1 patates

1 havuç

1 kabak

1 çay kaşığı tane beyaz biber

1 çaykaşığı tane karabiber

1 tatlı kaşığı kuru nane

Tuz

Kabak ve patatesi 3 su bardağı su ile kaynatalım.

Blenderla çekelim, tuz ilave edelim.

Havuçları çok minik doğrayalım ve kaynayan çorbamıza atalım.

Sarımsağı hafif ezelim ve yaklaşık5 dakika çorbanın içinde tutup çıkartalım.

Bir süzgeç içerisine karabiberleri koyalım. Çorba içerisinde 10 dakika daha kaynatalım. Eğer yoğun karabiber tadı seviyorsanız tencere içinde bırakabilirsiniz.

Tencereyi ocaktan aldığımızda naneyi ilave edelim.

Afiyet olsun


Sindirim Sistemine Yardımcı Muhteşem Bir Tatlı

 Merhabalar efendim. Güne her an tüketebileceğiniz ölçüde bir tatlılıkla tarif bırakıyorum. Bağırsak hareketlerine iyi gelen bu tatlıyı eminim sizde seveceksiniz. Ben hindistan cevizi sütü kullandım. Mağlum yasaklardan. Siz hangi sütü kullanmak isterseniz onunla deneyebilirsiniz. Burda püf nokta chia tohumunda...


5 tane kuru incir

2 çorba kaşığı chia tohumu

2. Su bardağı hindistan cevizi sütü

Blenderın içine kuru incir ve sütü koyalım. Eğer incirleriniz sert ise biraz sütün içinde bekletelim.

Rondoda çekelim.

Üzerine chia tohumlarını ekleyelim, karıştıralım.

Servis tabaklarına alalım.

Yaklaşık iki saat kadar buzdolabında dinlendirelim. Jelleşme, kıvam alma halini sağlayan chia tohumudur. Bu yüzden sıvı hali sizde endişe yaratmasın. Demlenme için biraz zamana ihtiyacı var sadece. 

Afiyet olsun...

Cevizli Karabuğday Keki


1 su bardağı hindistan cevizi sütü

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı karabuğday unu

1 çay kaşığı phsyillum 

1.5 çay kaşığı kabartma tozu

2 yumurta sarısı

3/2 su bardağı esmer şeker

1 su bardağı ceviz içi

Hindistan cevizi sütünü derin bir kaseye alalım.

Üzerine sıvıyağ ilave edelim ve esmer şeker ilave edelim, çırpalım.

Ayrı bir kapta un, phsyillum, kabartma tozunu karıştıralım.

Sıvı malzemenin içine un karışımını ilave edelim, karıştıralım.

Yumurta sarısını ekleyelim, karıştıralım.

Kıvam alan karışımı kek kalıbına dökelim. Üzerine çekilmiş ceviz içlerini dökelim, çatal ile biraz içeri girmesini sağlayalım.

170 derecede önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.

Afiyet olsun...