Çekirdek Kurabiye


1.5 su bardağı karabuğday unu

1 su bardağı kestane unu

1 çay kaşığı phsyillum 

1/2 su bardağı hindistan cevizi sütü

2 çorba kaşığı vegan margarin

1 tatlı kaşığı agave şurubu

1.5 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı kabak çekirdeği

1 çay bardağı ayçekirdeği içi

Unları karıştıralım.

Tuz ve phsyillum ilave edelim, karıştıralım.

Margarini ekleyelim ve karışıma yedirelim.

Süt ve agave şurubunu ekleyelim.

En son çekirdek içlerini de ilave edelim.

Yoğurduğumuz hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirelim.

Dinlenen hamura parmak şekli verelim ve 165 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim.

Pişen kurabiyeyi tel üzerinde soğumaya bırakalım.

Afiyet olsun…


Kremalı Balık Çorbası

5 su bardağı balık suyu (1 adet çupra ya da 2 adet çupra kafasını kaynatabilirsiniz)

1 adet orta boy patates

1 havuç

1 kuru soğan

Bir parça kereviz

1 çorba kaşığı karabuğday unu

3 çorba kaşığı hindistan cevizi kreması

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

Balık suyunun içine patates, havuç, kereviz ve soğanı küp küp doğrayıp, tencerede kaynamaya bırakalım.

İçine tuz ve karabiberi ilave edelim.

Kaynayan malzemeleri blender ile pürüzsüz hale getirelim.

Ayrı bir kasede un ve hindistan cevizi kremasını karıştıralım.

Kaynayan çorbadan kremalı karışıma ekleyelim ve karıştıralım. (Bu arada dilerseniz yumurta sarısı da ekleyebilirsiniz, ben tercih etmedim.) Tencereye ekleyelim ve tekrar blender ile çekelim.

Afiyet olsun…

Kinoalı Pazı Sarması

2 demet pazı

1 su bardağı kinoa

1 kuru soğan

1tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1/2 çay bardağı zeytinyağ

1 çay kaşığı tuz

1/2  çay kaşığı zencefil

1 çorba kaşığı kuru nane


Pazıları sıcak suda bekletelim ve damarlarından ayıralım.

Derin bir kasede yemeklik doğranmış soğan, kinoa, zeytinyağ, baharatlarla salçayı karıştıralım.

Sıcak suda beklettilen pazıları alalım ve karışımdan bir tatlı kaşığı kadar pazının üzerine koyalım ve saralım. 

Tencerenin alt kısmına pazıdan çıkan sapları yerleştirelim. 

Üzerine sardığımız sarmaları yerleştirelim ve 1.5 su bardağı suyun içine ya da dilerseniz kemik suyuna biber salçası ekleyelim ve üzerine dökelim ocağa pişmeye alalım.

Afiyet olsun…



Tatlı Patates

1 tane tatlı patates

2 tatlı kaşığı zencefil suyu

Zeytinyağ

Patatesi iri küpler halinde doğrayalım, suda haşlayalım.

Haşlanan patatesleri sudan alalım. Rondoda çekelim.

İçine zencefil suyunu ekleyelim.

Afiyet olsun…

En Hızlısından Bir tatlı Tarifi



400 gr bal kabağı

Esmer Şeker

2 tane muz

Ceviz

 

Kabakların üzerine esmer şekeri ilave edip, ocakta yumuşayan kadar pişirelim, soğumaya alalım.

Blenderda soğuyan kabakları çekelim

Ardından muzları çekelim.

Kaselere önce kabak sonra muz ardından tekrar kabak püresi koyalım. 

Üzerine ceviz ekleyelim 

Afiyet olsun

Pazılı Çörek

2 su bardağı karabuğday unu

1/2 su bardağı su

100 gr vegan margarin

1 tatlı kaşığı phsyillum 

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 demet pazı 

1/2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

Karabuğday unu, phsyillum, kabartma tozu, tuz, margarin yoğuralım.

Pazıyı ve sarımsağı ince doğrayalım.

Yoğurduğumuz hamurun içine ekleyelim, tekrar yoğuralım. 

Dilediğiniz şekli verebilirsiniz ancak unutmayın karabuğday ve margarin birleşimi phsyillum ilave edilmesine rağmen daha dağılır halde  olacağı için büyüklüğüne dikkat edelim.

Afiyet olsun

Kahvaltıda Sağlıklı Bir Pizza Ekmeğe Ne Dersiniz?

 

2 su bardağı karabuğday unu

1.5 su bardağı su

2 tatlı kaşığı ekşi maya

1 tatlı kaşığı phsyillum 

1 çay kaşığı tuz

6 tane kuru domates

8 adet siyah zeytin

8 adet yeşil zeytin

Zeytinyağ

Kekik

Un, su, maya ,phsyillum ve tuzu bir kasede yoğuralım, yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakalım.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım el yordamıyla yassı hale getirelim.

Üzerine doğradığımız domates ve zeytinleri ekleyelim.

170 derecede 30 dakika pişirelim. 

Afiyet olsun…

Glutensiz Pastane Kurabiyesi


125 gr vegan margarin

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı sirke 

1/2 çay kaşığı toz şeker

1/2 tatlı kaşığı tuz

1 adet yumurta sarısı

1 çay kaşığı pekmez

1 çay bardağı susam

2 su bardağına yakın karabuğday unu

Derin bir kasede tüm malzemeyi yoğuralım. Ele yapışmayan bir hamur haline getirelim.

15-20 dakika kadar dinlendirelim.

İstediğimiz şekli verelim tabi minik halde. 

Yumurta sarısı ve pekmezi karıştıralım. Üzerine sürelim, susam serpelim.

170 derecede yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Afiyet olsun...

Karabuğday Ekmeği

 


Adı karabuğday ama içinde bolca siyez unu barındıran bu ekmeğimizi ben gece yoğurdum ve üzerini bir bez ile örterek, bir gece bekletip ertesi gün kalıba alıp ve pişirdim. İçi dolu dolu ve lezzetli bir ekmek yapmak işte bu kadar kolay...

2 su bardağı siyez unu

1.5 su bardağı karabuğday unu

2.5 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı phsyillum 

1 paket maya

1.5 çay kaşığı tuz

Önce kuru malzemeyi karıştırma kabında karıştıralım.

Sonra suyu ilave edelim ve yumuşak, ele yapışan bir kıvam elde edelim.

Fırın ısınmadan daha ekmeği koyalım, Isınana kadar mayalanmaya devam etsin. 

200 derecede yaklaşık 45 dakika pişirelim.

Afiyet olsun...



Islak Lezzet



 2 tatlı patates

5 adet hurma

1 kase kuru dut

17’ çay bardağı sıvı yağ

1/2 su bardağı hindistan cevizi sütü

2 çorba kaşığı karabuğday

15 adet kırılmış ceviz içi

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı phsyillum 

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1/2 çay kaşığı tarçın


Tatlı patatesleri haşlayalım, soğumaya alalım.

Rondoda dutları çekelim bir kaseye alalım.

Ceviz içlerini de rondoda iri parça halinde çekelim.

En son hurmaları çekip hamur kıvamına getirelim.

Derin bir kasede soğuyan tatlı patatesleri çatal yardımıyla ezelim. Ezilen hurmayı ekleyelim.

İçine sırasıyla sütü  sıvıyağını ilave edelim. Çırpmaya devam edelim.

Yumurta sarısını ekleyelim.

Kuru dutu ekleyelim. Aynı zamanda her malzeme eklediğimizde çırpmaya unutmayalım.

Karabuğday, phsyillum, kabartma tozu, vanilya, tarçın ekleyelim ve karıştıralım.

Cevizleri ilave edelim ve kek kalıbına alalım. Bu arada kıvamı kek kıvamından biraz daha yoğun olacaktır kalıbınıza spatula yardımıyla dökelim. 

170 derecede 30-35 dakika arası pişirelim.

İçi ıslak, çay saatinizde damaklarınızda muhteşem bir lezzet bırakan rafine şekersiz, glutensiz kek  ile sizi başabaşa bırakıyorum.

Afiyet olsun...


Nohutlu Salata

2 su bardağı haşlanmış nohut

10-12 tane roka

1 közlenmiş  doğranmış kapya biber

5-6 tane kornişon turşu

Zeytinyağ

1/2 çay kaşığı zencefil

1/2 çay kaşığı zerdeçal 

Tuz

Kapya biber ve kornişonu küçük küçük doğrayalım. İçine tüm malzemeyi ekleyip karıştıralım. Servise hazır.

Afiyet olsun...

Seni Yine Çağırıyorum Rafine Şeker Olmadan Bir Hayat Var

Canınız, canımız tatlı isteyebilir. Üstelik bu kadar rafine şekerin içine gömülmüşken bu istek maalesef ki rafine şekerli tatlılara doğru eğim de gösterebilir. Peki rafine şekeri bırakmayı denedin mi? Bi denesen... Belki ilk zamanlar bu tatlar sizi tatmin etmeyebilir ancak rafine şekerden uzaklaşmaya başladıkça her yediğimiz yemeğin lezzetini giderek daha fazla almaya başlıyoruz. Sanki damağımızın pası yavaş yavaş temizleniyor. Hadi, bugün de seni çağırayım. Bir kişi daha denemeye niyet ederse ne mutlu. 

Sana bu güzel günde rafine şeker olmadan bir tatlı tarifi vereyim. Seveceksin, güven bana...


1 tane elma

1 tane hurma

1 çorba kaşığı kuru dut

1çorba kaşığı kuru üzüm

1 çorba kaşığı chia tohumu

1 çay bardağı hindistan cevizi sütü ( istediğiniz sütü kullanabilirsiniz)

2 tane ceviz

Kuru dut, kuru üzüm ve cevizi rondoda çekelim.

İçine elma, hurma ve hindistan cevizi sütünü ilave edelim, tekrar çekelim.

Kaseye almadan chia tohumu ekleyip karıştıralım ve hazır

Afiyet olsun


Lokmalık Kek


1.5 çorba kaşığı bıtkisel margarin

1 yumurta sarısı

1/2 su bardağı hindistan cevizi sütü

1 su  bardağı nöbet şekeri. ( 1 su bardağı nöbet şekerini 1 su bardağı sıcak su ile bekletilerek çözülen nöbet şekerinin içinden 1 su bardağı alıp kalanını başka tariflerde kullanabilirsiniz)

2.5  su bardağı karabuğday unu

1 paket hamur kabartma tozu

1 tatlı kaşığı phsyillum 


Margarini ve yumurtayı çırpalım.

İçine önce sütü sonrasında sıvı nöbet şekeri ilave edelim.

Karabuğday unu, kabartma tozu ve phsyillum ilave edip iyi yoğuralım.

Yuvarlak şekil verdiğimiz lokmalık keklerimizin üzerine kalıp ile şekil verelim.

165 derecede yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Yumuşak kek tadnda bir kurabiye sizi bekliyor.

Afiyet olsun



Pazılı Kinoa


1 demet pazı

1.5 fincan kinoa 

1 çay kaşığı nane

1/2 çay kaşığı karabiber

Tuz

Sıvı yağ

Pazıyı ince ince doğrayalım.

Zeytinyağda kavuralım.

İçerisine sudan geçirdiğimiz kinoayı ilave edelim. 

2 fincan su ilave edelim.

Pişirmeye bırakalım.

Afiyet olsun...

Havuçlu Tarçınlı Keki Birde Karabuğday Unuyla Deneyin

 

Geçtiğimiz günlerde İnstagram da yaptığım anket sonucu, karabuğday unundan kek yapmamı istemiştiniz. Denedim ve oldu. Ben yaptım sizde denemelisiniz, diyorum çünkü lezzetini çok sevdim.😋Ayrıca rafine şeker yerine nöbet şekeri kullandım. Tarifleri denediğinizi mesajlarınızda yazıyorsunuz ve artık sizden fotoğraflarınızı da bekliyorum. Bakalım sizin elinizin lezzetiyle ne harikalar çıkmış olacak ortaya, benimle paylaşın lütfen👩🏼‍🍳
  Bu arada nöbet şekeri ilk defa kullanacaklar için minik bir tavsiye. Ben 1 su bardağı nöbet şekerine 1 su bardağı sıcak su döküp eriyinceye kadar, yaklaşık bir saat gibi beklettim.
 🤹‍♂️Ayrıca dönüştürmemi istediğiniz tariflerinizi bana iletirseniz bende sizlerle gluten, süt, yumurta, rafine şeker olmadan nasıl bir hale gelmiş olacağını deneyimlenmiş olurum. Haydi tarife geçelim.



3 rendelenmiş havuç 
20 adet ayıklanmış ceviz
Yukardan yazdığım şekliyle suyla çözülen nöbet şekerinden 1 su bardağı 
2 yumurta sarısı
1 su bardağı hindistan cevizi sütü
50 gr yaklaşık 3/2 su bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu
1/2 limon suyu
1.5 su bardağı karabuğday unu
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı phsyillum 
1 çay kaşığı tarçın


Rendelenmiş havuç ve iri çekilmiş cevizleri tavada bir kaç dakika kavuralım.
Nöbet şekeri ve yumurta sarısını çırpalım.
Hindistan cevizi sütünü ilave edelim
Sıvı yağ ekleyelim, çırpmaya devam edelim.
Limon suyu ve kabuğu ilave edelim.
Karabuğday, kabartma tozu, phsyillum, tarçın sırasıyla ilave edelim, çırpalım.
Kavrulan havuç ve ceviz karışımını ilave edelim ancak soğumuş olduğundan emin olalım.
Kek karışımını kalıba dökelim ve 165 derecede 40 dakika kadar pişirelim.
Afiyet olsun