Hindistan Cevizi Sütü ile Kakaolu Puding


1 lt hindistan cevizi sütü

2 çorba kşığı kestane unu

1 çorba kaşığı karabuğday unu

3 çorba kaşığı kakao

5 çorba kaşığı agave şurubu

1/2 vanilya çubuğu

1 çorba kaşığı vegan margarin

1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı


Sütün içerisine agave şurubunu ekleyip karıştıralım.

Unları ve kakaoyu ilave edelim, topak topak olmadan çırpalım.

Ocağa alalım, kaynayana kadar karıştırmya devam edelim. 

Göz göz olduğunda ocaktan alalım, içerisine vanilya ilave edelim.

Margarini ilave edelim ve blender yardımıyla çırpmaya başlayalım,aralıklar ile ılıyana kadar bu şekilde çırpmaya devam edelim.

Hindistan cevizi yağınıda ekleyelim. Ilımaya başladığı için artık kıvam daha da koyulaşacaktır, fark ettiğinizde kaselere alabilir, buzdolabında dinlenmeye bırakabilirsiniz

Afiyet olsun…



Ciboulette ve Maş Fasülyesinin Uyumuna Bayılacaksınız…


1 su bardağı maş fasulyesi

15-20 adet ciboulette

5 çorba kaşığı zeytinyağ

1 tatlı kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı kuru nane 

1 çay kaşığı tuz

Maş fasulyelerini haşlayalım. 

Ciboulette ince doğrayalım ve fasulyeye ekleyelim.

Bir kavanoz içerisine sirke, zeytinyağ, tuz ve naneyi alalım ve kavanoz kapağını kapatıp, çalkalayalım.

Fasulye üzerine dökelim, karıştıralım.

Afiyet olsun…

Darılı Kabak Dolması



3 adet kabak

2 çay bardağı darı

1 adet yeşil biber

1 adet kapya biber

1 adet kuru soğan

1/2 çay bardağı zeytinyağ

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kuru nane

Darıyı yaklaşık yarım saat ılık suda bekletelim ve süzelim.

Biberler ve soğanı yemeklik doğrayalım.

Darıyı ve doğradığımız malzemeleri derin bir kaseye alalım.

İçerisine zeytinyağ, salça ve baharatları ekleyelim.

Kabakların içerisini oyalım ve hazırladığımız iç malzeme ile dolduralım. Tencereye alalım.

1 tatlı kaşığı kadar daha salçayı sulandırıp üzerine ekleyelim.

Yaklaşık 45 dakika içinde kabak dolmamız hazır. 

Afiyet olsun

Kestane Kurabiye


2 su bardağı kestane unu

1 çay bardağı hindistan cevizi kreması

2 çorba kaşığı vegan margarin

4 çorba kaşığı agave şurubu

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı phsyillum 

Yarım vanilya çubuk içi

1 çay bardağı sütsüz damla çikolata


Margarin, kremayı blenderla çırpalım.

İçine agave şurubunu ekleyelim.

Kestane ununun içine phsyillum ve kabartma tozunu ekleyelim.

Un karışımının içine sıvı karışımı ekleyelim ve yoğuralım.

Vanilya çubuğunu ortasından uzunlamasına keselim, iç kısmını sıyıralım, ekleyelim. 

Damla çikolatayı da ekleyelim, yoğuralım.

15 dakika buzdolabında dinlendirelim.

Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alalım ve şekil verelim.

165 derecede 30 dakika pişirelim. Fırından çıkaralım telin üzerine soğumaya alalım.

Soğuyan kurabiyeleri tekrar 150 derecede 15 dakika kadar daha fırınlayalım.

Afiyet olsun



Çekirdek Kurabiye


1.5 su bardağı karabuğday unu

1 su bardağı kestane unu

1 çay kaşığı phsyillum 

1/2 su bardağı hindistan cevizi sütü

2 çorba kaşığı vegan margarin

1 tatlı kaşığı agave şurubu

1.5 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı kabak çekirdeği

1 çay bardağı ayçekirdeği içi

Unları karıştıralım.

Tuz ve phsyillum ilave edelim, karıştıralım.

Margarini ekleyelim ve karışıma yedirelim.

Süt ve agave şurubunu ekleyelim.

En son çekirdek içlerini de ilave edelim.

Yoğurduğumuz hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirelim.

Dinlenen hamura parmak şekli verelim ve 165 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim.

Pişen kurabiyeyi tel üzerinde soğumaya bırakalım.

Afiyet olsun…


Kremalı Balık Çorbası

5 su bardağı balık suyu (1 adet çupra ya da 2 adet çupra kafasını kaynatabilirsiniz)

1 adet orta boy patates

1 havuç

1 kuru soğan

Bir parça kereviz

1 çorba kaşığı karabuğday unu

3 çorba kaşığı hindistan cevizi kreması

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

Balık suyunun içine patates, havuç, kereviz ve soğanı küp küp doğrayıp, tencerede kaynamaya bırakalım.

İçine tuz ve karabiberi ilave edelim.

Kaynayan malzemeleri blender ile pürüzsüz hale getirelim.

Ayrı bir kasede un ve hindistan cevizi kremasını karıştıralım.

Kaynayan çorbadan kremalı karışıma ekleyelim ve karıştıralım. (Bu arada dilerseniz yumurta sarısı da ekleyebilirsiniz, ben tercih etmedim.) Tencereye ekleyelim ve tekrar blender ile çekelim.

Afiyet olsun…

Kinoalı Pazı Sarması

2 demet pazı

1 su bardağı kinoa

1 kuru soğan

1tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1/2 çay bardağı zeytinyağ

1 çay kaşığı tuz

1/2  çay kaşığı zencefil

1 çorba kaşığı kuru nane


Pazıları sıcak suda bekletelim ve damarlarından ayıralım.

Derin bir kasede yemeklik doğranmış soğan, kinoa, zeytinyağ, baharatlarla salçayı karıştıralım.

Sıcak suda beklettilen pazıları alalım ve karışımdan bir tatlı kaşığı kadar pazının üzerine koyalım ve saralım. 

Tencerenin alt kısmına pazıdan çıkan sapları yerleştirelim. 

Üzerine sardığımız sarmaları yerleştirelim ve 1.5 su bardağı suyun içine ya da dilerseniz kemik suyuna biber salçası ekleyelim ve üzerine dökelim ocağa pişmeye alalım.

Afiyet olsun…



Tatlı Patates

1 tane tatlı patates

2 tatlı kaşığı zencefil suyu

Zeytinyağ

Patatesi iri küpler halinde doğrayalım, suda haşlayalım.

Haşlanan patatesleri sudan alalım. Rondoda çekelim.

İçine zencefil suyunu ekleyelim.

Afiyet olsun…

En Hızlısından Bir tatlı Tarifi



400 gr bal kabağı

Esmer Şeker

2 tane muz

Ceviz

 

Kabakların üzerine esmer şekeri ilave edip, ocakta yumuşayan kadar pişirelim, soğumaya alalım.

Blenderda soğuyan kabakları çekelim

Ardından muzları çekelim.

Kaselere önce kabak sonra muz ardından tekrar kabak püresi koyalım. 

Üzerine ceviz ekleyelim 

Afiyet olsun

Pazılı Çörek

2 su bardağı karabuğday unu

1/2 su bardağı su

100 gr vegan margarin

1 tatlı kaşığı phsyillum 

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 demet pazı 

1/2 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

Karabuğday unu, phsyillum, kabartma tozu, tuz, margarin yoğuralım.

Pazıyı ve sarımsağı ince doğrayalım.

Yoğurduğumuz hamurun içine ekleyelim, tekrar yoğuralım. 

Dilediğiniz şekli verebilirsiniz ancak unutmayın karabuğday ve margarin birleşimi phsyillum ilave edilmesine rağmen daha dağılır halde  olacağı için büyüklüğüne dikkat edelim.

Afiyet olsun

Kahvaltıda Sağlıklı Bir Pizza Ekmeğe Ne Dersiniz?

 

2 su bardağı karabuğday unu

1.5 su bardağı su

2 tatlı kaşığı ekşi maya

1 tatlı kaşığı phsyillum 

1 çay kaşığı tuz

6 tane kuru domates

8 adet siyah zeytin

8 adet yeşil zeytin

Zeytinyağ

Kekik

Un, su, maya ,phsyillum ve tuzu bir kasede yoğuralım, yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakalım.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım el yordamıyla yassı hale getirelim.

Üzerine doğradığımız domates ve zeytinleri ekleyelim.

170 derecede 30 dakika pişirelim. 

Afiyet olsun…

Glutensiz Pastane Kurabiyesi


125 gr vegan margarin

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı sirke 

1/2 çay kaşığı toz şeker

1/2 tatlı kaşığı tuz

1 adet yumurta sarısı

1 çay kaşığı pekmez

1 çay bardağı susam

2 su bardağına yakın karabuğday unu

Derin bir kasede tüm malzemeyi yoğuralım. Ele yapışmayan bir hamur haline getirelim.

15-20 dakika kadar dinlendirelim.

İstediğimiz şekli verelim tabi minik halde. 

Yumurta sarısı ve pekmezi karıştıralım. Üzerine sürelim, susam serpelim.

170 derecede yaklaşık 30 dakika pişirelim.

Afiyet olsun...

Karabuğday Ekmeği

 


Adı karabuğday ama içinde bolca siyez unu barındıran bu ekmeğimizi ben gece yoğurdum ve üzerini bir bez ile örterek, bir gece bekletip ertesi gün kalıba alıp ve pişirdim. İçi dolu dolu ve lezzetli bir ekmek yapmak işte bu kadar kolay...

2 su bardağı siyez unu

1.5 su bardağı karabuğday unu

2.5 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı phsyillum 

1 paket maya

1.5 çay kaşığı tuz

Önce kuru malzemeyi karıştırma kabında karıştıralım.

Sonra suyu ilave edelim ve yumuşak, ele yapışan bir kıvam elde edelim.

Fırın ısınmadan daha ekmeği koyalım, Isınana kadar mayalanmaya devam etsin. 

200 derecede yaklaşık 45 dakika pişirelim.

Afiyet olsun...



Islak Lezzet



 2 tatlı patates

5 adet hurma

1 kase kuru dut

17’ çay bardağı sıvı yağ

1/2 su bardağı hindistan cevizi sütü

2 çorba kaşığı karabuğday

15 adet kırılmış ceviz içi

1 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı phsyillum 

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1/2 çay kaşığı tarçın


Tatlı patatesleri haşlayalım, soğumaya alalım.

Rondoda dutları çekelim bir kaseye alalım.

Ceviz içlerini de rondoda iri parça halinde çekelim.

En son hurmaları çekip hamur kıvamına getirelim.

Derin bir kasede soğuyan tatlı patatesleri çatal yardımıyla ezelim. Ezilen hurmayı ekleyelim.

İçine sırasıyla sütü  sıvıyağını ilave edelim. Çırpmaya devam edelim.

Yumurta sarısını ekleyelim.

Kuru dutu ekleyelim. Aynı zamanda her malzeme eklediğimizde çırpmaya unutmayalım.

Karabuğday, phsyillum, kabartma tozu, vanilya, tarçın ekleyelim ve karıştıralım.

Cevizleri ilave edelim ve kek kalıbına alalım. Bu arada kıvamı kek kıvamından biraz daha yoğun olacaktır kalıbınıza spatula yardımıyla dökelim. 

170 derecede 30-35 dakika arası pişirelim.

İçi ıslak, çay saatinizde damaklarınızda muhteşem bir lezzet bırakan rafine şekersiz, glutensiz kek  ile sizi başabaşa bırakıyorum.

Afiyet olsun...


Nohutlu Salata

2 su bardağı haşlanmış nohut

10-12 tane roka

1 közlenmiş  doğranmış kapya biber

5-6 tane kornişon turşu

Zeytinyağ

1/2 çay kaşığı zencefil

1/2 çay kaşığı zerdeçal 

Tuz

Kapya biber ve kornişonu küçük küçük doğrayalım. İçine tüm malzemeyi ekleyip karıştıralım. Servise hazır.

Afiyet olsun...